Ugrás a cikkhez
Reklám

Kiskunlacházi olvasónk nyílt levele következik; utána, a második részben, a Vastagbőr kapcsolódó, kitűnő írása. (A miénk ITT.)

Tisztelt Szerkesztőség!

Én Horák Nóra emlékoldalának, a http://horaknoriemlekere.mlap.hu/-nak vagyok a készítője.
Az oldalon már felszólítottam Kolompár Orbánt, hogy KÉRJEN BOCSÁNATOT, de amennyiben mód van rá, kérem közöljék Önök is a neki szánt levelem, mellyel visszajelzések alapján sokan egyetértenek!

Felszólította Kolompár Orbán Dr. Répás József Polgármestert, hogy kérjen bocsánatot a romáktól, valamint megkérdőjelezte alkalmasságát a község vezetői posztjának betöltésére.
Mi pedig most FELSZÓLÍTJUK Kolompár Orbánt, hogy előtte példát mutatva, kérjen bocsánatot minden romák által elkövetett bűncselekményért! Kérjen bocsánatot a Szögi családtól a családfő meggyilkolásáért, kérjen bocsánatot Marian Cozma családjától a fiuk meggyilkolásáért, kérjen bocsánatot minden iskolában, intézményben a roma szülők által megvert tanártól, nevelőtől!
Kérjen bocsánatot a kiskunlacházi K. Nórától (Kuruc.info: levélírónk a nevezetes “gyerekcsínyre” utal; nem Horák Nórira) a bántalmazásért!
Kérjen bocsánatot minden tyúklopást elszenvedett gazdától! A földművelőktől a burgonya, zöldség és gyümölcs eltulajdonításáért. Az üzlettulajdonosoktól a bolti lopásokért! Az utcán megtámadott idősektől és fiataloktól egyaránt!
Kérjen bocsánatot Magyarország minden aktívan dolgozó illetve nyugdíjas lakosától, amiért az adójuk jó részét roma családok segélyére fordítják! Kérjen bocsánatot a régebben elkövetett szocpol visszaélésekért, mikor eladták a roma családok pénzért a saját jogosultságukat. Kérjen bocsánatot a roma terror alatt élő összes embertől!
Kérjen bocsánatot a tatárszentgyörgyi gyújtogatással megvádolt magyaroktól, fehér bőrűektől, hiszen jó esély van rá, hogy kiderüljön maga a tulajdonos Horváth Lídia -a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese- gyújtotta fel a házát, mivel nagy összegű, csaknem 28 millió forintos biztosítást kötött a házra. (Kuruc.info: nem csupán nagy erre az esély, hanem egészen biztos, amit ráadásul az is bizonyít, hogy a rendőrség már megindította ellene az eljárást nagy értékre elkövetett csalás kísérlete miatt.) Természetesen a poligráfos vizsgálatra annak állítólagos manipulálhatósága miatt nem vállalkozik.
Pedig annak idején határozottan állította Horváth Lídia, hogy a bűncselekmény idején fekete autót láttak a környéken, gárdás matricával (Kuruc.info: hát igen. Vajon létezik egyáltalán ilyen matrica?). Az ezt állító egyik tanú egy olyan úton látta a kocsit, amin akkor éppen egy körzeti megbízott autózott a helyszínre, aki viszont egyetlen járművel sem találkozott.
Végül pedig kérjen bocsánatot Dr. Répás József polgármestertől, aki legjobb tudása és rendkívüli elkötelezettsége szerint végzi dolgát, mint Kiskunlacháza első embere.
Mindnyájan jól tudjuk, hogy a romák által elkövetett bűncselekmények áldozatainak és hozzátartozóinak a szenvedése össze sem mérhető azzal a kellemetlenséggel, ami itt a romákat érte. Habár a Horák Nóra meggyilkolásával elsőként gyanúsított roma fiatalok tisztázták magukat (Kuruc.info: olyan biztos ez?), a többi bűncselekmény, ami Kiskunlacházán és országosan egyaránt érezteti hatását, amit elkövettek bizonyítottan, az mind TÉNY!
Ezen a tényen nem változtat az sem, hogy Nóra gyilkosa fehér bőrű. (Kuruc.info: fogalmazzunk pontosabban: a gyilkossággal vádolt személy.)
Persze az is lehet, hogy érnek majd meglepetések minket a sajtótájékoztatón elhangzottak ellenére is, hisz most már kicsit úgy néz ki, mintha nem lenne senki érdeke, hogy ha kiderülne egy esetleges roma tettestárs kiléte. (Kuruc.info: persze hogy nem érdeke mindez a kormánypártoknak és az általuk kézivezérelt rendőrségnek, különösen most, a Jobbik-gátszakadás után...)
De azért ne felejtsük el: a helyszínen több DNS mintát is rögzítettek, melyeknek a tovább folytatott bizonyítási eljárás során még akadhat gazdája.
Tehát Kedves Kolompár Orbán! Ez az időszak nem Önről és a romákról szól! Most mindenki Nórára gondol! Tartsa ezt tiszteletben! Ahelyett pedig, hogy azon gondolkodik, milyen vádak alapján pereljen be esetlegesen egy a munkáját végző polgármestert, inkább azon kellene gondolkodnia, hogyan szedje ráncba azt a teljesen "ártatlan", "dolgos" népcsoportot melynek "oszlopos" tagja! (Kivétel természetesen a tisztességesen élő romák.) Ne lélegezzen fel, még nem virradt fel az Ön napja és, szerintem, a közeljövőben nem is fog!
Kiskunlacháza és az ország lakosságának többsége NEM FELEJT és kitart a Polgármesterünk mellett!
Mursichné Szlama Annamária

Előre is köszönöm a segítségüket bízva abban, hogy levelem nyilvánosságot kaphat és abban is, hogy azt élve megúszom.

Üdvözlettel: Mursich Ferencné, Kiskunlacháza

***

A Vastagbőr-cikk:

Napi Kolompár - Kiskunlacházán

Nagyobb kihagyás után a blog kedvence, Kolor újra jelentkezett. Bár ne tette volna...

"Kolompár Orbán pénteken, Kiskunlacházán újságírók előtt részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozói, barátai, ismerősi számára. Egyben kijelentette, hogy visszautasítják a település polgármesterének korábbi, romaellenes kirohanásait. A polgármesternek Kolompár szerint minden kiskunlacházai roma családtól bocsánatot kellene kérnie, mert korábbi viselkedésével felelőssé tehető a Kiskunlacházán eluralkodott romaellenes hangulatért.

Kérjen bocsánatot ezen felül minden magyarországi romától is, mert utalásaival megbélyegezte őket, holott akkor még nem tudhatta, hogy roma, vagy nem roma a gyilkos. Ezen felül szerinte Répás Józsefnek el kellene gondolkodnia, hogy viselkedése, hozzáállása alapján alkalmas-e a település vezetésére.

Az OCÖ elnöke beszélt arról is, hogy a jövő héten békemenetet szerveznek Kiskunlacházára, melyre romákat, nem romákat egyaránt várnak. Az OCÖ szakértői csapata egyébként azon dolgozik, hogy milyen eljárást tudnának indítani a polgármester és a sajtó egyes tagjai ellen, a gyilkosság után elhangzott romaellenes kijelentések kapcsán."

Mondd meg nekem Kolor, Ti hányszor kértetek bocsánatot tőlünk? Minden magyarországi magyartól, mikor bebizonyosodott, hogy a nagy hangon rasszista támadásnak titulált, romák ellen irányuló bűncselekményeket szintén romák követték el? Nos, hányszor?

A pécsi kézigránátos ügy miatt? Nem.

A rakamazi plakátok miatt? Nem.

A tatárszentgyörgyi háztűz miatt? Nem.

Szóval Kolor, pont Te beszélsz, mikor Vikivel és Horváth Aladárral azonnal telekiabáljátok a sajtót, ha egy cigánynak baja esik, roma holokausztot vizionáltok, kertek alatt masírozó bakancsos nácikat, aztán mikor bebizonyosodik, hogy nem eszik olyan forrón a kását, az elkövető is cigány, na akkor aztán lapultok, mint szar a gazban! Most meg jár a szád?

Ráadásul van pofád lemenni Kiskunlacházára hőbörögni, ahol nem egész fél évvel a 14 éves Horák Nóri meggyilkolása után 8 cigány suhanc megtámadott egy magyar kislányt, földre teperték, kezét-lábát lefogták, táskáját átkutatták, és te ezt akkor nagyvonalúan "gyerekcsínynek" tituláltad? Nincs magadtól hányingered, Orbán?

Te szólítod fel lemondásra Répás József polgármestert egyetlenegy beszéde miatt? Te, aki büntetett előélettel, és két folyamatban lévő büntetőüggyel vagy az Országos Cigány Önkormányzat elnöke?

Jut is eszembe, bocsánatot kértél már a pályázati pénzek ellopása miatt?

Bocsánatot kértél már a magyarországi magyaroktól, hogy elsikkasztottad azt a pénzt, amiért ők megdolgoztak? Amit tőlük adó formájában levontak, hogy a magyarországi cigányoknak jobb legyen, tudjanak tanulni, dolgozni, integrálódni? Amit te aztán elsikkasztottál? Nos, bocsánatot kértél már?

A 7,2 millió forint miatt? A 140 millió forint miatt?

Semmi?

Hát a magyarországi cigányoktól bocsánatot kértél már, hogy hosszú évek óta csak kárt okozol nekik? Anyagi és erkölcsi értelemben is? Kihasználod a nyomorgó, tudatlan népedet, politikai karriert, meg milliókat kovácsolsz belőle magadnak? Bocsánatot kértél már a cigányoktól, Kolor?

Ugye nem? Te még a büdös életben nem kértél bocsánatot a szemétségeid miatt!

Aztán még képes vagy játszani a megbántott mártírt? Köpd le magad...

Nálad pofátlanabb, rosszindulatúbb "ember" kevés van ebben az országban, pedig eléggé széles a paletta.



Friss hírek az elmúlt 24 órából