Ugrás a cikkhez
Reklám



Bogdán Jenő
Alább olvasható az MTI szövege a fejleményekről. A hírben szereplő B. Jenő és B. János adatai megegyeznek a Zsiwiwen fellelhető Bogdán Jenő és Bogdán János adataival, így bátorkodunk azt vélelmezni, hogy róluk van szó.

 

Elfogták a tavaly novemberi pécsi kézigránátos támadás gyanúsítottjait - jelentette be Házi István, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója pénteken sajtótájékoztatón Budapesten. A rendőrök szerint a gyilkosok személyes okokból végeztek áldozataikkal. Dakos József Baranya megyei főkapitány az MTI-nek Pécsett elmondta: a rendőrség két testvért, a 45 éves kővágószőlősi B. Jenőt és a

Bogdán János
43 éves pécsi B. Jánost gyanúsítja a több emberen elkövetett emberöléssel. Tettükért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethetők.

A feltételezett elkövetőket harminc nyomozó hónapokon át tartó aprólékos munkáját, száz tanú meghallgatását követően péntek reggel Baranyában fogta el a rendőrség bevetési egysége, ellenállást nem tanúsítottak. Jelenleg őrizetben vannak, előzetes letartóztatásukra várhatóan még a hét végén sor kerül.

A rendőr dandártábornok hangsúlyozta, hogy az elkövetők ismerték áldozataikat, és ölési szándékkal dobták otthonukba a kézigránátot, de tettük indítéka nem a rasszizmus, hanem személyes ok volt. A két áldozat közül feltehetően a férfival volt problémájuk. Ezért a bűncselekmény nem hozható összefüggésbe az országban az elmúlt időszakban történt hasonló bűnügyekkel - tette hozzá.

Dakos József a támadók származására vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy magyar állampolgárokról van szó.



Magyar állampolgár

A főkapitány az ügyről a nyomozás érdekeire hivatkozva több részletet nem közölt, de ígéretet tett rá, hogy amint lehet, további részletekről is tájékoztatni fogja a közvéleményt.

Pécsett, a Fejlődés utcai, romák által lakott családi házba tavaly november 18-án éjjel, 22 óra 45 perckor dobtak be jugoszláv típusú kézigránátot. A robbanás a két szülőt a helyszínen megölte. Három gyermekük - a legfiatalabb kétéves, a legidősebb öt - is otthon volt, közülük ketten könnyebben megsérültek, őket sokkos állapotban vitték kórházba.

Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a támadást követő napon beszélt az MTI-nek arról, hogy az áldozatok romák, de a vizsgálat eddigi adatai szerint nem etnikai jellegű támadásról van szó; az elhunyt férfi ismert volt rendőrségi körökben. Elmondta, hogy a rendőrség külön nyomozó csoportot állított fel az ügy kivizsgálására, és 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.

Később az országos rendőrfőkapitány - roma politikusok és jogvédők tiltakozása miatt - közölte, a rasszista szálat is vizsgálják, mert amíg nem fogják el a támadót, ezt az eshetőséget sem lehet kizárni.



Rasszista szál?

Az országos és a megyei rendőr-főkapitányság a nyomozás elején azt is közölte, hogy nem találtak összefüggést a pécsi eset és a két héttel korábbi, nagycsécsi, szintén romák ellen elkövetett támadás között, csak azt, hogy mindkét esetben cigányok voltak az áldozatok.















Frissítés (febr. 28. 1.00): az ITTENI, most megjelent cikkünkben pár további részlettel is szolgáltunk.

Korábban írtuk: Elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy ablakon behajított kézigránáttal felrobbantott egy cigány házaspárt Pécsett - értesült a HavariaPress.

Tavaly novemberben történt a brutális bűncselekmény a baranyai megyeszékhely Komló felőli városrészében, egy, a 66-os főúthoz közeli utcában. Az egyik házra pontosan nem tisztázott eredetű robbanószerkezetet, feltehetően kézigránátot dobtak; abban a szobában, melyben a robbanás bekövetkezett, két felnőtt volt, akik azonnal meghaltak. A házból egy 5 és egy 3 éves gyermeket élve sikerült kihozniuk a mentésben résztvevőknek.

A támadás gyanúsítottját a napokban fogták el, azt követően, hogy a külön erre az ügyre felállított nyomozócsoportnak sikerült azonosítania őt. A bűncselekmény indítéka még nem ismert, feltehetően bosszú volt. (Bővebben lásd kapcsolódó anyagainkat.)

Az etnikai indíttatás a nyomozás korai szakaszában sem tűnt valószínűnek, mostanra azonban bizonyosan kizárható, mivel – a hírügynökség információi szerint – a meggyanúsított elkövető maga is "cigány ember" - áll a híradásban.

Kuruc.info / A.S.:  Megint megkérdezzük a balliberális Spiegelt, illetve a washingtoni külügyminisztériumot (kapcsolódó cikkeink ITT és ITT) – csak hogy a két legújabb, Pécsre hivatkozó, botrányt kavaró jelentést / írást említsük –, hogy még most is fenntartják azt a véleményüket, hogy a pécsi gyilkosságot rászísták követték-e el. Másik kérdésünk: közölnek-e helyreigazítást? (Jól tudjuk: nem fognak. A nevezetes Mohácsi Viktória-féle BBC-s hazugság kiderülése után sem jelentetett meg ilyesmit a BBC. )

Frissítés (14.55): a BAMA cikkéből kiderül, hogy, idézzük, “A Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság a 43 és 45 éves testvérpár elfogásáról illetve kihallgatásuk eredményéről nem közölt részleteket, csak annyit árultak el: egyikük korábban már volt büntetve vagyon elleni bűncselekmény miatt. Az eddigi információk alapján személyes indíték állt a támadás hátterében, nem merült fel rasszista indíttatásra utaló jel.” Azaz: 1.) személyes az indíték, nem rasszista (nem halljuk a cigányfajvédők, Washington, a Spiegel, Kállai, Kolompár stb. bocsánatkérését!); 2. az egyik már büntetett előéletű.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ahogy pl. az ITTENI (Rasszista indíték a háttérben a roma politikusok szerint) cikkből is kiderül, a fajvédők és cigányvezetők szerint rászístá volt az indíték. Vajon bocsánatot fognak kérni? Költői a kérdés...
 

Kapcsolódó:

- Pécsi kézigránátos gyilkosság: autóügyletek miatt történt?

- A maffiózó roma nagyfőnök, "Kilences", vadásztatta le a pécsieket?

- A HVG is elismeri: uzsorás volt a meggyilkolt pécsi cigány

- Gusztos: "Kivégzésszerű borzalmak áldozatai a magyar romák"

- Pécsi gyilok: Igen, mokka uzsorások öltek gránáttal

- A volt romaügyi államtitkár reméli(!), etnikai indíttatású volt a pécsi gyilkosság

- BORS: nem fizetett a pécsi sittes maffiózócigány, ezért kellett meghalnia

- Pécsi cigómaffiózó-gyilkosság - egy helyi mindent ütő beszámolójával frissítve

- Mali Zoltán a nagycsécsi és pécsi gyilkosságokról: "Uzsorásháború"

- Két cigánymaffiózót megöltek - Sajttáj-anyagokkal frissítve: fehérellenes összefogással és "vissza"ütéssel fenyegetőznek

 



Friss hírek az elmúlt 24 órából