Ugrás a cikkhez
Reklám

Révész Sándor megint megírta a napi Néphazi-vezércikkét. Előző, ITT található cikke annyira elborult, hogy azt nem is kívántuk kommentálni (aki olvasta a cigányoknak juttatott pénzbeli és természetbeni juttatásokról szóló, többek között a Népszabadságból idézett cikkeinket [pl. EZT és EZT], tudja, mi az ábra, hol hazudik Révész, amikor azt mondja, hogy ennek csak töredékét kapják a mokkák); az újat viszont feltétlen. (Ha valaki nem ismerné Révész munkásságát, üsse be jobb felül a keresőbe azt, hogy Révész Sándor. Kezdje pl. EZZEL a cikkel.)

"Az ártatlanok nyugalma

Tegnap megírtuk, hogy egy "nem roma" férfi megölt egy roma fiút, egy másikat pedig életveszélyesen megsebesített. Fölteszek egy abszurd kérdést: befolyásolja-e ez a szörnyű eset a kedves nem roma olvasó helyzetét?

Befolyásolta-e a kedves nem roma olvasó helyzetét bármely más szörnyű eset, amelyben nem romák voltak az elkövetők? Ha egy bankfiókban tömeggyilkosságot hajtanak végre, ha zebrán gázolnak babát és nagymamát, ha gimnazisták meggyilkolják osztálytársukat, ha pöcegödörbe ölnek egy kamasz lányt, ha... Mindenki tudja, hogy az elkövető nem roma, rajtunk is látszik, hogy valószínűleg nem vagyunk romák, mégsem néznek ránk úgy, mintha közünk volna bármihez, amihez nincs. Persze hogy nem néznek ránk úgy, hisz mi vagyunk a többség. Önmagunkat nézzük."

Kuruc.info: valahogy Révész nem teszi hozzá az 1.) arányok és a 2.) kultúra kérdését, ugye.

1.) Az arányok, azok a fránya arányok. A kaposvári gimisgyilkosságból, a kihagyhatatlan, elnyűhetetlen Mórból (ami itt rötön elsőként említtetik meg, mint “bankfiókban tömeggyilkosság”) 10 évenként egy van. Mór is 2002-es sztori, mégis még mindig rajta rugóznak a fajvédők – egyszerűen azért, mert nincs más. Cigány által elkövetett gyilkosságról, súlyos testi sértésről, végleges megnyomorításról (pl. pátkai, 67%-os rokkantosodással járó, ittas, jogsi nélküli gázolás – amit aztán a legfőbb cigányvezér, Száva Vince
egyszerű bokatörésnek hazudott, amiből aztán, úgymond, 100%-osan felépült az áldozat – , vagy mondjuk a szegedi cserbenhagyásos gázolás egy hónappal ezelőtt) meg a fehérek elüldözéséről (pl. Galgagyörk – és hány, de hány ilyen történik olyan falvakban, településeken, ahol a cigányság elszaporodik!) naponta hallunk.

2.) A fehér (gádzsó, magyar stb.) kultúra nem élősködésre rendezkedett be, hanem, hasonlóan a többi európai kultúrához, termelő tevékenységre és jogkövetésre. Szemben a cigány “kultúrával”, amelyről még a Romapage által idézett kutatók is
megírták, hogy ennek pont az ellenkezőjére.

"A szörnyű esetek megrendíthetnek bennünket, de nem érint meg a baljós aggodalom, hogy miként néznek ránk, mit tartanak felőlünk, hogyan akarják megvédeni magukat tőlünk - ezek után. Nem is tudjuk, hogy ez a nyugalom mekkora érték! Cigánynak kellett volna születnünk ahhoz, hogy megtudjuk. És persze születhettünk volna még sokféle kisebbséginek, sokféle korban, sok országban, hogy megtudjuk. (Kuruc.info: Az arányok, azok a fránya arányok. A nem desktruktív, nem élősködő kisebbségeknek általában soha, sehol sem esett bántódása. Még a sötét(?) középkorban se nagyon – hát még manapság! Hallott Magyarországon bárki is szlovák / román / szerb / sváb / horvát / ruszén / kínai / stb. üldözésről? Vajon miért nem? Tán csak azért nem, mert, szemben a putriscigányokkal, európai értékend szerint élnek és dolgoznak?!) Azokat a horrorisztikus összeállításokat, amelyeket ócska hecclapok, mélysötét weblapok és szennyezett tévécsatornák öntenek rá a nyilvánosságra "cigánybűnözésként" , bízvást helyettesíthetnénk gádzsóbűnözéses összeállításokkal is, hiszen az évenkénti több százezer bűncselekményből bármi öszszeállítható. (Kuruc.info: nosza, várjuk! Az előbb már láttuk, hogy a gádzsóbűnözés kapcsán nem voltál képes másra, mint az agyonrágott, 6 évvel ezelőtti móri mészárlás – amelyről azt se nagyon tudjuk jelenleg, hogy egyáltalán magyar elkövetői voltak-e – felidézésére!) De kár is ezzel fáradni (Kuruc.info: ugye, megmondtuk, hogy nem fogsz ilyen listát összeállítani?!), hiszen ezek a lapok és csatornák amúgy is túlnyomórészt nem romákat vádolnak a legsötétebb bűnökkel, az ország tönkretételével, kirablásával, elárulásával, a nemzet elrohasztásával. Olyan nem romákat, amilyen kedves olvasóink többsége. Csak a nem roma bűnös nem romasága éppúgy érdektelen számukra, mint amennyire döntő a roma bűnös romasága. Nézzen magába a kedves nem roma olvasó, hogy van ő ezzel. (Kuruc.info: Révész keményen csúsztat. Mi ugyanis általában cionista zsidókat vádolunk a legsúlyosabb bűnökkel [mint pl. a putriscigányság féktelen szaporítása és ellenünk uszítása], nem csak úgy általánosságban “nemromákat”. Az átlagolvasónak – még a Néphazugságé is! – származásilag épp annyi – semmi – köze van a cionkákhoz, mint a cigányokhoz.)

"Miért olyan fontos, hogy roma az áldozat és nem roma a támadó? Ez bűnügy, nem etnikai kérdés." Ezt írja a fényeslitkei esetről a kuruc.info, ahol minden bűncselekménynek, melyet romának tulajdonítanak, "a" cigányság a tettese és "a" magyarság az áldozata. (Kuruc.info: Révész “csak” azt felejtette el hozzátenni, hogy a mondat folytatódik, amit a Kedves Olvasó ITT is ellenőrizhet: “Csukják le a gyilkost, oszt jóvan, de elmeroggyantság idekeverni a Gárdát. Amikor pedig idős embereket ölnek meg csőstül a cigányok, akkor sose jön elő a származás. Unalmas már ez a kettős mérce...” Ez, különösen a kettős mérce felemlegetése, máris megfordítja a gondolat értelmét, ugye? Nem csoda, hogy Révész “elfelejtette” idézni.)

Egyelőre fogalmunk sincs, hogy a részeg késelőt mennyiben befolyásolta az áldozatok romasága. (Kuruc.info: Namármost. A tegnapi, általunk kb. 4 órás késéssel utánközölt Stop-cikket tegnap 19:05-kor publikálták [ott a link, lehet ellenőrizni]. Ráadásul a forrás az MTI és nem saját, azaz az eredetit (jóval?) a Stop-hír előtt bocsáthatták ki. Ez jóval a Népszabadság nyomdába adása (és lapzártája) előtt volt. Egy, a lap szavahihetőségét, arculatát nagymértékben befolyásoló vezércikket a szerkesztők még az utolsó utáni pillanatban is módosítanak, ha kell. Ennélfogva, 1.) Révész vagy annyira hanyag volt, hogy nem követte az eseményeket, ezért “maradt le” a K.O.-val felérő hírről. Tekintve, hogy az MTI hírfolyamát automatikusan, azonnal megkapja a Népszabadság, igencsak valószínűtlen, hogy ne olvasta volna a hírt lapzárta előtt a felelős szerkeztő vagy maga Révész. Mindegy, holnap meglátjuk, a szombati szám beszámol-e a rendőrség bejelentéséről. 2.) Amire gondolni sem merünk: tudott róla, még bőven a lapzárta előtt volt, mégsem eresztett meg egy gyors telefont a szerkesztőnek, hogy még írjon át valamit vagy húzza ki az adott mondatot. “Minek?” – gondolta. “Azok az ostoba olvasók úgy sem járnak utána, mit közölt a rendőrség; én meg még pofátlanabbul uszíthatok a Nácigárda ellen.” Bármelyik eset áll fenn, mindkettő Révészt, újságírói habitusát, igazmondását, szavahihetőségét stb. minősíti.) Hogy a kuruc.info prejudikál, az természetes. De sajnos az OCÖ is. Azt prejudikálja, hogy "a Magyar Gárda szellemisége" gyilkolt. Ezt egyáltalán nem állíthatjuk. De azt igen, hogy a gárda szellemisége pusztító. Azt a nyugalmat pusztítja el, ami minden ártatlan embert megillet. (Kuruc.info: már csak az a kérdés marad, hogy ha állítólag a Gárda “a nyugalmat pusztítja el”, akkor hogy lehet az, hogy pont a nyugalomra vágyó fehérek és beilleszkedett(!) romák azok, akik állandóan a putriscigányokkal fertőzött kistelepülésekre hívják a Gárdát, hogy legalábbis addig nyugalmuk és közbiztonság legyen, amíg a Gárda, ill. az azokra vigyázó pár száz rendőr ott van.)

A kedves roma és nem roma olvasót egyaránt óva intjük attól, hogy a helyi konfliktusokban érdekelt csoportok bármelyikéből érkező információkat készpénznek vegye. De még a romákkal szemben egyébként előítéletes nyilatkozatokban is menetrendszerűen fölbukkan az az elem, hogy "a romák többségével semmi baj, csak néhány szörnyű család okozza a konfliktusokat". Azt a minimumot talán minden kedves olvasó elfogadhatja, hogy még az előítéletektől torzított köztapasztalat szerint is van egy nagy roma többség, mely éppoly ártatlan, mint a nem roma többség. Mégsem részesül az ártatlanok nyugalmából, ami számunkra olyan természetes, hogy észre sem vesszük. (Kuruc.info: Révész hazudik. A Gárda sem irányul a beilleszkedett, jogkövető romák ellen – kizárólag a bűnöző, élősködő putricigányokat nem komálják.)"

(NOL)

Kuruc.info - Arppi S.

Kapcsolódó: Irdatlan pofon a fajvédőknek: Rendőrség: Fényeslitkén NEM etnikai alapú volt a gyilkosság

Frissítés (12:20): hoppá, mit olvasunk ugyanabban a (mai) Népszabadságban:

"Faddi falunap gárdával - Zenét a Vádló Bitófák szolgáltat majd

Szombat délután a Magyar Gárda falunapot tart Faddon. A gárda két helyi képviselő hívására látogat el a településre - a külföldön tartózkodó polgármester távollétében.

A Magyar Gárda már az idén májusban el akart látogatni Faddra, mivel egy, a faluban házat vevő roma család megérkezése feszültségeket gerjesztett a 4600 lelkes Tolna megyei település lakói közt. E család házára valaki Molotov-koktélt dobott, mire a család feje több helybélit is bántalmazott. (Az esetről lapunkban korábban hírt adtunk.)

A faddiak akkor tartottak egy demonstrációt, amelyen jobb közbiztonságot követeltek. Erre a rendezvényre a gárda is jelezte jöveteli szándékát, de Fülöp János, a község Fidesz-KDNP-támogatással megválasztott polgármestere kérte, hogy inkább ne.

Most viszont a faddi képviselő-testület két tagja, Bényi András és Fodor József meghívta a gárdát. Mint megtudtuk, a polgármester tíz napja külföldön tartózkodik, így nem tud a képviselők akciójáról. A két, ugyancsak Fidesz-KDNP- színekben bejutott képviselő azért döntött így, mert szerintük a falu békéjét továbbra is feldúlja néhány roma család közösségellenes magatartása. (A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon megtudtuk: május eleje óta Faddról nem érkezett olyan bűncselekményről feljelentés, amely az említett konfliktusokban érintett családokhoz köthető.)

A szombati falunapon - várhatóan - ott lesznek más szélsőséges csoportok, köztük a Vádló Bitófák zenekar is. A falunapot Fadd központjában, egy magánterületen tartják (így bejelenteni sem kell), s az ezer négyzetméteres telek bérét Bényi András állja. A rendezvény fő programja egy lakossági fórum lesz, amelynek témája az, hogy mit kell tenni Faddon a nyugalom megteremtése érdekében. A fórumra meghívták a megyei rendőr-főkapitányság vezetőit és több parlamenti képviselőt, ám - információink szerint - az említettek nem kívánnak nyilvánosan szerepelni ott, ahol a gárda is jelen van. A megyei cigány kisebbségi önkormányzat viszont jelezte: képviselteti magát a fórumon.

A szombati falunapról megkérdeztük Bolgár Sándort, a faddi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjét, aki így összegezte véleményét:

- Tudjuk, hogy ezt a rendezvényt nem a faddi romák, hanem néhány agresszív roma család elleni tiltakozásul tartják. Nem örülünk, hogy jön hozzánk a gárda, de nem is félünk. Bízunk törvényeinkben és hatóságunkban. Azt gondoljuk, hogy annak, aki a törvényeket betartva él, nem kell félnie Magyarországon.
"

A hangsúly az utolsó bekezdésen van: a Gárdától nem kell félnie senkinek (cigánynak sem!!!!), aki normálisan, a törvényeket betartva él. Mintha Révész ennek pont az ellenkezőjét állította volna, nem? Homok került a gépezetbe - szerintem ezt a nyilatkozatát Bolgár Sándor háromszor fogja még visszavonni. Természetesen szigorúan önszántából, és nem azért, mert “leszólnak” neki felsőbb körökből, hogyaszongya “a nácigárdát utálni kell, hiszen többek között a Révész Sanyi is ezt írta”. Hatalmas pofon ez, Révész komám!



Friss hírek az elmúlt 24 órából