Ugrás a cikkhez
Reklám

"A rendőrség még keresi a Szivárvány utcai cserbenhagyót

Szeged - Csak a bőre tartotta össze bal lábát a szegedi Fogarasi Zoltánnak, akit hétfőn délután ütött el egy Dacia a Szivárvány utcában. A személyautó vezetője és utasa a baleset után elmenekült a helyszínről, a rendőrök azóta sem találják őket. A súlyosan sérült férfi munkaadója 250 ezer forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

„Mentsék meg a lábam, mentsék meg a lábam!" – a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. rakodója, Fogarasi Zoltán csak ezt hajtogatta, miután hétfő délután a Szivárvány utcában munka közben őt és társát hátulról elütötte egy fehér színű Dacia. A személyautó egyiküket a járdára repítette ki, míg Fogarasit a hulladékgyűjtő kocsira tolta fel, miközben bal lábát felnyársalta. A Dacia utasai, ahogy erről korábban már beszámoltunk, az egyik közeli házba futottak be, majd egy kerítésen átmászva eltűntek a helyszínről.

– Azonnal elvesztettem az eszméletemet. Mikor magamhoz tértem, láttam: a bal lábamat csak a bőr tartja össze. Ismét elájultam – beszélt tegnap kórházi ágyán a folyamatosan fájdalomcsillapító gyógyszerek hatása alatt lévő 29 éves rakodómunkás, egy két és fél éves kisfiú édesapja. Azt mondta: a baleset körülményeire, a cserbenhagyókra és a műtétre nem emlékszik. A keddi napot végigaludta.

– Nagyon féltem, hogy nem sikerül megmenteni a lábamat, a fertőzésveszélytől pedig még mindig tartok – mondta fáradtan a férfi, aki nem gondolta volna, hogy van olyan ember, aki egy ilyen súlyos baleset okozása után cserbenhagyja áldozatát.

Negyedmillió forint a nyomravezetőnek

– Ez az eset nem maradhat büntetlenül! Megengedhetetlen, hogy két munkatársunkat ilyen módon legázolják. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt ennél is nagyobb baj – mondta tegnap Szabó Ferenc. A környezetgazdálkodási kft. ügyvezetője tudja, hogy a rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, de a cég is szeretne hozzájárulni ennek eredményességéhez. A nyomravezetőnek 250 ezer forint jutalmat ajánlottak fel.

A fiatalembert nyílt, szilánkos lábszártöréssel szállították az új klinika traumatológiai osztályára, ahol Simonka János Aurél professzor három órán át műtötte. A tanszékvezető elmondta: a férfi bal lábán egy női tenyér nagyságú részen a bőr teljesen tönkrement, amit ideiglenesen műbőrrel kellett pótolni. Ha semmi komplikáció nem lép fel, Zoltán felépülése akkor is legalább fél-egy évig tart.

– Sajnálom, hogy még nem sikerült elkapni a gázolókat. Megérdemelnék a büntetést – beszélt a férfi.

– Külön nyomozócsoport alakult a Szegedi Rendőrkapitányságon a Szivárvány utcában történt gázolás elkövetőjének megtalálása és az ügy mielőbbi felderítése érdekében – tájékoztatta lapunkat Szenti Szabolcs. A rendőrségi szóvivő az üggyel kapcsolatban még annyit mondhatott, hogy jelenleg is nagy erőkkel, több szálon keresik a bűncselekmény elkövetőjét – adataik szerint egy 25 év körüli, bajuszos, kreol bőrű férfit és „nagydarab" társát, egy nőt.

Fogarasi Zoltán még nem tudja, mit hoz a jövő. – Lelkileg nagyon megviselt a baleset. Különösen azért, mert még mindig bizonytalan vagyok: meg tudják menteni a lábamat? De nem is akarok arra gondolni, hogy ez ne sikerülne. Szeretnék még visszamenni dolgozni – mondta a fiatalember.

Szemtanúkat keresnek

A rendőrség kéri, hogy aki látta a balesetet, vagy annak elkövetőiről információval rendelkezik, esetleg tud valamit az AUY-451-es forgalmi rendszámú fehér 1300-as Daciáról, az hívja a 107-es számot vagy a 112-es segélyhívót."

(delmagyar.hu - vannak kommentek is!)

Kuruc.info

Frissítés: A Hírszerző (MTI-s) cikkéből az is kiderül, hogy a férfin felül a testes asszonyság is, mit ad Isten, cigány volt: “A gázoló a begyűjtött adatok szerint egy kreol bőrű, bajuszos, 25 év körüli férfi, akivel együtt az autóban egy szintén kreol bőrű, testesebb nő is volt.” Hát igen – ezek sem cigányok voltak, ugye?!

Olvasó: Tisztelt Szerkesztőség !
A mai (K.i.: a levél ötödikei) napon olyan esemény történt Szegeden a Szivárvány u. 24/b. számú ház előtt, ami egy magyar cigány tulajdonosú magyar és román cigányokkal lakott bűntanya, ami számomra igaz hitű magyar embernek már vérlázító. Délután éppen a köztisztasági dolgozók ürítették az utcára kihelyezett kukákat amikor hátulról az álló szemeteskocsiba és az ott álló két tisztes munkáját végző emberbe rohant kocsijával egy cigányember aki történetesen az egyik a házban lakók közül. Amikor kiszállt a kocsiból még csak meg sem nézte mit művelt azonnal beszaladt a házba és bezárkózott. A szemtanúk többszöri felszólítására nem jött ki senki a házból, holott tele volt lakókkal. Akésőbb kiérkező rendőrök hozták ki a házból bilincsben. A szerencsétlenül járt emberek közül az egyiknek leszakadt az egyik lába, tehát igen súlyos sérüléseket szerzett.
Később megszólított tulajdonos csak annyit mondott, hogy törődjünk a saját dolgunkkal, mert még velünk is történhet valami. (Kuruc.info: tipikus cigányfenyegetőzés. Aztán megy majd az óbégatás, ha visszalendül az inga, és kamatostul visszakapják, amit ránk vertek.)
Kérdezem én , hol van ez attól amikor agyonvernek egy tisztességes embert sokkal kisebb balesetért?
Csak igazságot akarok !!!!
Szemet szemért fogat fogért!
Tisztelettel: egy hű magyar ember
 



Friss hírek az elmúlt 24 órából