Ugrás a cikkhez

A szolnoki egyenruhások elfogták a "feltételezett" elkövetőt, aki súlyos sérülést okozott egy asszonynak, miközben kirabolta.
A képen látható cigány 2021. március 7-én a kora délutáni órákban Szolnokon a buszról leszálló 60 éves sértettet követni kezdte, majd az asszony elé lépett és megütötte. A nő az ütés következtében a földre esett, ekkor a támadó a járdán fekvő sértettől elvette az oldaltáskáját – melyben pénztárca, készpénz, személyes okmányok, mobiltelefon és bankkártya volt – és az élelmiszereket tartalmazó nejlonszatyrát, majd a sorsára hagyta. Ezt követően a jogosulatlanul megszerzett bankkártyával 22 000 forint készpénzt vett ki egy terminálból. Ezt megkönnyítette, hogy a bankkártya mellett a PIN-kód is fel volt jegyezve...

A bántalmazás következtében az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A szolnoki rendőrök az "azonnalos helyszíni cselekmények" eredményeként rövid időn belül megállapították a "feltételezett" elkövető személyazonosságát, azonban gyanúsított kihallgatását csak hónapok múlva tudták "realizálni", mert a terhelt bujkált a hatóság elől. Az egyenruhások elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene, majd elfogását követően megtörtént a gyanúsított kihallgatása is. A nyomozók rablás bűntett, súlyos testi sértés bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetését rótták a terhére. A nyomozó hatóság őrizetbe vette a terheltet, aki jelenleg is letartóztatását tölti a büntetés-végrehajtási intézetben. A Szolnoki Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, és a napokban vádemelési javaslattal adták át a bűnügyi aktát az illetékes ügyészségnek, közölték a Police.hu-n.

Kapcsolódó: Újabb hangfelvétel: a cigányok fogják megmenteni a Fideszt - de meg is kérik az árát

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából