Életfogytiglan várhat a mészárosra

Életfogytiglant is adhat csütörtök délelőtt Miskolcon egy tavaly Sajóbábonyban történt súlyos bűncselekmény ügyében a Borsod-Abaúj-Zemplén-Megyei Bíróság. Az eddigi vádlott feje felett életfogytiglan tartó börtönbüntetés lebeg.

A bűncselekmény napján ugyanis több, egymást ismerő sajóbábonyi fiatalember elmondásuk szerint lopni indult a kiszemelt idős és magányosan egyedül élő férfi lakására. Csakhogy a tulajdonos a zajra felébredt, kiment, és szembe találta magát az elsőrendű vádlottal. Sorsa tulajdonképpen ekkor véglegesen megpecsételődött. Ez a betörő ugyanis nem menekült el társaihoz hasonlóan, hanem ütlegelni kezdte a meglepett férfit, nyakát késsel megvágta, sőt a gerincét is eltörte a szakértők véleménye szerint.

Az elkövető a gyilkosság után még néhány napig bújkált, de végül elfogták a rendőrök. Az ügyészség pedig különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg. A többiek ellen, akik ugyancsak lopni indultak vele, de a házigazda felébredése után elmenekültek a portáról, így nem is tudtak az emberölésről, csak kisebb súlyú tulajdon elleni bűncselekmény miatt emeltek vádat.”

Kapcsolódó cikk:

Sajóbábony: idős férfit mészárolt a cigány