Ugrás a cikkhez
Reklám

Pár napja  már megemlítettük a Serkén történt brutális, természetesen (feltételezhetően drogos - vajon miből van rá pénzük, ha úgymond szegények és a máról holnapra élnek?) cigányok által elkövetett gyilkosságot. Idézzük a Felvidek.ma kapcsolódó cikkét is. Kötelező olvasmány, akárcsak a múltkor idézett.

Brutális gyilkosság Serkében

Napjainkban sajnos egyre–másra értesülünk a tragikusabbnál tragikusabb hírekről. Újnácik támadásai, késelések, verekedések, rablások, zsarolások, lopások, balesetek, szinte futószalagon. Úgy Szlovákiában, mint Magyarországon – egyaránt virágzik a bűnözés.

A munkanélküliség, a rossz szociális helyzet, az emberek kilátástalansága szinte melegágya a bűnözésnek. Persze, nemcsak az egyszerű polgárok, munkanélküliek között gyakori a bűn, a felső tízezer sorait is eléri, de ott  ritkábban derül ki az, akik nagyban végzik kétes üzleteiket, ahol milliósak a tétek, ahol magas beosztású emberek is sárosak, ott nem oly gyakran csap le az igazságszolgáltatása. Azokat, akik nagyban játszanak, lehet, hogy még a törvény is védi? Vajon mikor fognak egyforma mércével mérni minálunk?

Gömörben, ahol néhány faluban 80-90 %-os a munkanélküliség és szinte kézzelfogható a nyomor, még rosszabb a helyzet. Persze, ez nem mentesíti, s nem enyhíti a bűnök nagyságát, azok tényét. A bűnözés bizonyos alacsony szociális szinten élő polgártársaink csoportjánál nagyon magas, igen gyakori. Ezek, sajnos, tények, bármelyik járási rendőrségi statisztikák alátámasztják ezen megállapítást.

Tragikus esemény színhelye volt 2007. október 24-én Serke községe. Embertelen, kegyetlen gyilkosságot követtek el ott az esti órákban.  Mint azt a besztercebányai Kerületi Rendőrség szóvivőjétől megtudtuk, két férfi, a 17 éves Alexander B. és a 20 éves Dávid B. a helyi üzlet előtt, 21:30 órakor megtámadta a 37 éves Tamás E.-t. Hátba rúgták, majd miután a földre esett a sértett, fejbe rúgták. Az üzlet mögötti sötét, füves térségre húzták, ahol tovább folytatták szadista tettüket, ott rúgták, ahol érték, a törzsén, fején, arcán, majd átkutatták zsebeit, s elvették a szerencsétlenül járt férfi 40 koronáját, s távoztak. A sebesült férfi másnap, egyelőre még be nem azonosított időben, vélhetően a korahajnali órákban kiszenvedett, elhunyt. Reggel találták meg a helyszínen a helybeliek.

A sajtóközlemény szerint a letartóztatott férfiak a rablógyilkosság, ill. súlyos, halált okozó testi sértés miatt 10-15 éves szabadságvesztéssel sújthatók, a kiskorú Alexander B. pedig csak eme kilátásba helyezett büntetés felével, azaz 5-10 évvel. A rimaszombati rendőrségi vizsgálatvezető az emberölés bűntettét  bűntárssal elkövetett rablás bűntettévé kvalifikálta át.

+ a hírhez csatolt, szerkesztőségünkbe küldött vélemény a  Rimaszombati Polgár Infóról:

Ami még az igazsághoz tartozik- Serke lakosságának körülbelül a fele roma származású. A faluban gyakoriak a bűnesetek-zsarolások, erőszakos cselekmények, drogfogyasztás, betörések, lopások, üzérkedés és még lehetne sorolni. Sajnos, nagyon keveset jelentenek be, vizsgálnak ki. Úgy hírlik, az idős emberektől elszedik roma suhancok a nyugdíjukat, megfenyegetik őket, zsarolják az embereket. Persze, ezen állításokat nehéz úgy bizonyítani, ha nincs rendőrségi bejelentés, vizsgálat, jegyzőkönyv. A  szomszédos,  három kilométerre lévő, feledi rendőrőrsön már többször jelentették  a helybeli hivatalból a drogüzérkedést, mely a faluban folyik… Nos, azon a bizonyos, tragikus októberi esten is két roma /cigány/ fiatal  verte halálra  a nem roma származású 37 éves férfit, aki segítőkész, a légynek sem ártó, egyszerű ember volt. A verést követően még három óra hosszat szenvedett, még lehet, hogy tudtak volna segíteni rajta, ha szól valaki, ha hamarabb találják meg. Akik látták a holttestet, elmondták, hogy nem tudták felismerni a falubelijüket, annyira szétverték a fejét, kinyomták szemeit, összetörték bordáit, egész testét a felismerhetetlenségig összerugdosták –meglincselték, kivégezték, ne szépítsük a dolgot. S amikor a két cigány fiatalt, akiknek már máskor is volt összeütközésük a törvénnyel, letartóztatták, azok semmilyen megbánást sem tanúsítottak, vigyorogva, ujjaikkal okét mutatva, ültek be a rendőrautóba. Nos ez, kérem az arcátlanság, aljasság, a kegyetlenség teteje! Ez a gaztett, amit e két fiatal elkövetett, égbekiáltó, s nem lehet szó nélkül hagyni. Nem minden roma bűnöző, nem ezt akarom mondani, vannak nagyon rendes, dolgos emberek is közöttük. De számarányukhoz viszonyítva kétségtelenül nagyon sok a bűnöző, ez viszont tény. 

Mi jöhet még? Nem mozdulhatunk ki este a lakóhelyünkön otthonainkból, nem engedhetjük ki gyerekeinket a faluba, városba? Félve, rettegve kell élnünk? Mert néhány /sajnos egyre több/ gazember él itt közöttünk? Nem, nem és nem, nem ez a megoldás. Hangot kell adni tiltakozásunknak az erőszak, a bűnözés, valamint a cigánybűnözés minden fajtája ellen. A törvénynek szigorúan kellene eljárni az ilyen esetekben, példát statuálni. Bízzunk benne, hogy jelen esetben ez megtörténik. Bár a gyakorlat nem ezt mutatja. A 10 évnek /ha egyáltalán kap annyit az elkövető/ a felét a jó magaviselet miatt majd elengedik, a fiatalkorú esetében a kirovandó 5 év felét szintén, s alig huszonöt ill. 20 évesen ismét közöttünk lesznek a bűnözők!  

Még friss az olaszliszkai eset, ahol romák lincseltek meg egy tanárembert, akinek autója elsodort egy szabálytalanul kerékpározó cigányleányt. De más esetek is vannak, voltak, hazánkban s a szomszédos Magyarországon is. Néhány éve részeg roma gázolt halálra Tornalján két kisgyermeket, s tette nyomorékká édesanyjukat, magányos nyugdíjas embereket vertek halálra tájainkon, raboltak ki, tettek tönkre. S az elkövetők, nagyon sokszor a roma kisebbség soraiból valók... Mi a megoldás, mit lehet tenni? A törvény, a hatóság, az állami apparátus által hozott döntés, bizony gyakran nagyon enyhe, nem igazán eredményre vezető. A szociális hálót, tudom, igen a nevelést kellene erősíteni, javítani a munkanélküliségen, hasznos elfoglaltságot biztosítani a fiataloknak, na de hogyan? Addig ki védi meg a kisembereket a bűnözőktől? Kire, kikre számíthatunk? Úgy látszik, eljött az idő az önszerveződésre, mert bizony csak saját magunkra, összefogásunkra a bűn ellen számíthatunk, s ez azt hiszem, ha tudatosul valamennyinkben, s gyakorlat válik belőle, eredményre vezet.  A minap olvastam, hogy egy kárpátaljai kisközségbe rendszeresen jártak zsarolók, akik a helyi üzleteseket, gazdákat megfélemlítették, zsarolták. Egy idő után betelt a pohár, s mikor a nehézfiúk megérkeztek, a falu lakossága, egyemberként, kapával, kaszával hagyta helyben azokat, s zavarta el, reméljük örökre a faluból. Elgondolkodtató eset... Persze, mi bízzunk az igazságszolgáltatásban...., de attól tartok, nem állhat mindig, minden sötét utcában  rendőr  mellettünk, ha bajban leszünk. (osati)

Kuruc.info: Kedves Olvasóink! Ugye látják, hogy mennyivel szabadabban lehet írni a szomszédos (ill. a kört tágítva, szinte minden egyes egyéb európai – Finnország, Olaszország, Anglia stb.) országban a cigánybűnözésről? Ez a lap sem cicázott, egyenesen megírta, hogy a gyilkosok itt IS cigányok voltak.

Kedves Olvasónk! Nem lehet, hogy mindez azzal függ össze, hogy Szlovákiában, Szerbiában, Romániában, Finnországban, Olaszországban stb. nincs olyan zsidó, azaz cigányfaj- és -bűnözővédő túlsúly a médiában és a politikában, mint nálunk? Mi más értelmes magyarázat lehet erre a kérdésre? Mi a legalapvetőbb különbség ezen országok és Magyarország között, hmm?

***

Megint idősek a célpontban, ahogy a “bátor”, “kemény” cigányoknál általában:

"Rendőrök elől menekülő autó karambolozott Újfehértón - Menekülés közben karamboloztak a trükkös tolvajok

Kedden délelőtt egy újfehértói házhoz riasztották a helyi rendőröket, mert a szomszédok egy autóból több gyanús férfit láttak bemenni egy idős házaspárhoz. Az idegenek, akik nevén szólították az ott lakó bácsit, azt mondták, hogy csatornázási munkákkal kapcsolatos felmérést végeznek. Míg egyikük elterelte a tulajdonos figyelmét, társai a házból 140.000 forintot és más értékeket tulajdonítottak el.

A helyszínre érkező járőrautó láttán az elkövetők beugrottak nagy teljesítményű autójukba és menekülni próbáltak. A 4-es főútra felhajtva azonban nem adtak elsőbbséget egy ott közeledő személygépkocsinak és összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a vétlen autóban ketten szenvedtek könnyebb sérüléseket, az okozó kocsiból mind a négy személy gyalogosan próbált menekülni. Az újfehértói őrs járőre a vezetőt a helyszínen megbilincselte, az egyik utast a szemtanúk információi alapján a közelben fogták el, két társuknak viszont sikerült elmenekülni.

Az elfogott férfiakat előállították. Egyikük egy büntetett előéletű dunántúli lakos, a másiknál nem voltak iratok, személyazonosságnak tisztázása még folyik. Közben kiderült, hogy a meneküléshez használt kocsira egy ugyanolyan színű és típusú járműre kiadott autó rendszámtáblájának műanyag mását tették. A menekülő sofőrt ráadásul korábban jogerősen eltiltották a vezetéstől.

A kihallgatások, valamint a két szökésben lévő személy felkutatása folyamatban van. A rendőrség lopás, egyedi azonosító-jel meghamisítása, eltiltás hatálya alatti vezetés, közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást.

***

Nézzük a családon belüli erőszak, vérfertőzés kérdését, amelynek a génállomány degenerálódásával kapcsolatos folyományait már idéztük:

Nagyapjától szült gyereket a 12 éves kislány
Független Hírügynökség

Nagyapjától született gyermeke egy 12 éves kislánynak (Kuruc.info: gy.k.: 11 évesen ejtették teherbe) Pécsett. A férfit a napokban vette őrizetbe a rendőrség az újszülötttől vett DNS-minta alapján.

Egy pécsi férfit azzal gyanúsítanak, hogy az év elején megrontotta és teherbe is ejtette tizenkét éves unokáját, közölte a rendőrség.

A kislány a közelmúltban meg is szülte a gyereket. Ekkor tudták csak megállapítani a DNS-mintavétel után, hogy valóban a nagypapa rontotta meg a kiskorút, és övé a gyermek.

A férfit a napokban őrizetbe vették, vallomást tett, de a rendőrség nem közöl részleteket. A nagyapa ellen megrontás miatt indult eljárás. A bíróságnál kezdeményezték, hogy a férfit helyezzék előzetes letartóztatásba, erről szerdán délelőtt születik döntés.

Amennyiben bebizonyosodik a férfi bűnössége, akár nyolc év börtönt is kaphat. Részleteket holnapra ígért a rendőrség, így egyelőre azt sem tudni, hány éves a nagypapa. (Kuruc.info: fogadjunk. 35?)

(Zsindex)

***

Bár, szemben az előző hírrel, itt „csak“ két 13 éves cigánypurdé teherbe eséséről van szó, a rend kedvéért belinkeljük a Zsindez ezirányú hírét is:

Két 13 éves lány esett teherbe Kiskunmajsán
Független Hírügynökség

A lányok egyszerre kerültek kórházba nyolchetes terhesen, a rendőrség megrontás miatt nyomoz.

13 éves kamaszlányokról derült ki hétfőn a kiskunhalasi kórházban, hogy mindketten állapotosak. A rendőrök megrontás miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást.

A két ügyet - egyelőre - külön kezelik, pedig sok a hasonlóság. A rendőrséget a kórház értesítette a lányok terhességéről.

Mindkét kamaszlány nyolchetes terhes, ez derült ki a kiskunhalasi kórház nőgyógyászatán hétfőn, ahová a két lány csaknem egyszerre érkezett.

Az ügyeket a rendőrök egyelőre külön-külön kezelik, pedig gyanús, hogy mindkét lány kiskunmajsai, mindketten 13 évesek, egy napon kerültek be a kórházba, és mindkettőnél 8 hetes terhességet állapítottak meg az orvosok, jelenti a Független Hírügynökség.
A kórháznak jelentenie kell

Kiss József, a kiskunhalasi kórház főigazgatója elmondta, a kórháznak nincs mérlegelési lehetősége, a 14 év alatti lányokkal létesítet szexuális kapcsolat akkor is bűncselekmény, ha az az érintett beleegyezésével történt. Az orvosoknak az ilyen eseteket kötelességük jelenteni a rendőrségen.

A kiskorú lányok terhessége mind fizikailag, mind pszichésen megviseli a lányok szervezetét, ráadásul a magzat fejlődésében is rengeteg komplikáció adódhat.

Mindkét esetben a megrontás bűncselekményének gyanúja miatt folyik nyomozás.

***

Egy olvasói levél:

Tisztelt Kuruc.info!

Egyre többször olvasom, hogy mentő- ill. tűzoltóautókat rabolnak ki intézkedés közben. Az újságot olvasva már meg sem lepődtem, amikor azt láttam egy cikkben hogy már itt a közelünkben is lopják a tűzoltókat.

Már a tűzoltók létráját is 
Megjelenés dátuma: 2007. október 27. 04:29.00
Szerző: Arany Gábor

Zalaegerszeg (ag) - Munka közben lopták meg a zalaegerszegi tűzoltókat csütörtökön este. A példátlan eset Nagytilajban történt, amikor egy égő családi házat oltottak.

Este tíz óra után kapták a riasztást az egerszegi tűzoltók, hogy a Vas megyei Nagytilajban a Béke utcában családi ház melléképülete lángol és a tűz átterjedt a főépületre is. Az egerszegi lánglovagok sárvári kollégáikkal közösen avatkoztak be, és megérkeztek a szentgróti önkéntesek is.

Az L alakú épület hátsó traktusában keletkezett a tűz, ami átterjedt az egész házra és a tetőszerkezetre is. Ezért került elő a több tagból álló, összekapcsolható speciális alumínium létra, hogy az oltást fent is megkezdhessék.

A házban három gázpalack is a lángok martaléka lett, de szerencsére csak felhasadtak a tartályok és nem robbantak. Oltás után a ház konyhájában találták meg holtan a tulajdonost, egy 58 éves férfit. A tűz oka még ismeretlen, de valószínűleg palackcsere közben történt végzetes hiba, mert a tűzhelynél két PB-tartály maradványaira bukkantak.

Fejes József őrnagy, a zalaegerszegiek szolgálatparancsnoka elmondta, hajnalban már a felszereléseiket szedték össze és pakolták a szerkocsikra, amikor kiderült, hiányzik a speciális, úgynevezett dugólétrájuk két, egyenként 2,4 méteres eleme.

Mivel a lángok elfojtása után a holttest kihozásakor a tűzoltók mind az épületben voltak, azt az időt használhatta ki valaki a nézelődők közül, hogy a szomszédos udvarban felállított alumínium létrát magához vegye és elvigye.

A tűzoltók feljelentést tettek, de emellett várják mindazok jelentkezését, akik az esettel kapcsolatban információval tudnak segíteni.Ezután őröket kell állítani oltás közben az eszközök mellé?

Az ügy folytatásaként említem hogy a mai újság szerint előkerült a létra egy közelben lévő kukoricásból:

Előkerült a tűzoltók ellopott dugólétrája 
Megjelenés dátuma: 2007. november 20. 04:29.00
Szerző: Arany Gábor

Zalaegerszeg (ag) - Megkerült az egerszegi tűzoltók létrája, amelyet még október 26-ára virradóra loptak el tőlük, miközben Nagytilajban egy égő családi házat oltottak.

...

Úgy tűnt, sosem kerül elő. Pár nappal ezelőtt azonban csoda történt. A vasvári kapitányság bűnügyi osztályán kapott információk szerint a tűzoltólétrát a falu határában lévő kukoricásnál találta meg két helybeli, akik értesítették a rendőrséget. A hely jellege miatt elképzelhetetlen, hogy a tolvaj az oltásnál lopott létrát már azon az éjjelen itt rejtette volna el. Sokkal valószínűbb, hogy az ismeretlen tettes sokáig latolgatta, mit tegyen zsákmányával, ám nem merte eladni, és pár napja jobbnak látta, ha meg is szabadul tőle.

A rendőrök azóta visszaszolgáltatták az eszközt, amelynek pótlása közel 150 ezer forintba került volna.
A történethez hozzátartozik, hogy a nagytilaji önkormányzat két képviselője a sajnálatos eset után felkereste az egerszegi tűzoltóságot és felajánlotta, kifizetik a létrát, amennyiben nem kerül elő.

Forrás: Zalai Hírlap

Ennyi lenne a történet, megjegyzésként hozzáteszem hogy az elkövető(k) biztos nem cigányok voltak hiszen ők nem lopnának el egy alumínium létrát...

Üdvözlettel rendszeres olvasójuk:
HungAryan

***

Következzék a Szent Korona Rádió cikke (tessék a linkre klikkelni a videóért!):

Cigánybűnözők fenyegetik a kecskeméti taxisokat (+ videó, interjú)

Mint már megszokhattuk, és nap mint nap tapasztaljuk, a cigányok nagy része képtelen beilleszkedni társadalmunkba. Ezzel nem is lenne olyan nagy baj, ha dolgoznának, iskolába járatnák gyermekeiket és becsületesen élnék mindennapjaikat.

A következő incidens a héten történt, és jól szemlélteti a helyzetet. A bűnöző cigányok szokásait, és a becsületes munkát végző emberek kihasználását cigánymódra. Az eset egy taxi parkolóban történt, ahol a taxisok nem voltak hajlandók elszállítani a koszos ruhákat viselő bűnöző embereket, akik szokás szerint erre agresszióval válaszoltak. Sikerült készítenem amatőr videó felvételt ahol már a rendőri igazoltatás folyik, az eset tisztázása.

A rendőri intézkedés után interjút készítettem a taxi vezetőjével is.

- Jó napot kívánok. Távolról nyomon követtem az eseményeket, láttam, hogy kötekedett magával három cigány. Mi történt pontosan?

- Nem akartam elvinni őket a közeli cigánytelepre, hiszen már megjártam velük többször is. Miután az előttem lévő taxi vezetője nem akarta elvinni őket a kiszemelt helyre, nálam próbálkoztak, de én is megmondtam nekik, hogy nem viszem őket sehova. Megvan róluk a véleményem és már káros tapasztalataim is vannak.

- Hogy érti ezt, milyen tapasztalatok?

- Nem utálom a cigányokat, de ezeket a bűnözőket nem viszem el, és a kollégáim se viszik már őket sehova. Már egyszer ellopták a pénztárcámat is. Máskor egy fiatalabb itt a sebváltó környékén kutakodott, itt van a pénzem, a személyes tárgyaim, hiába mondom nekik, nem hajlandóak szót fogadni.

- Mi történt eztán?

- Ezután a félmázsás úriember úgy becsapta az autóm ajtaját, hogy azt hittem kitörik az autóüveg. Dühömben kiszálltam az autóból és a férfi elé álltam, ő már arca elé tette ökölbe szorított kezét, hogy megüssön de szerencsére nem tette. Eközben a nő hangosan ordibálta, hogy gyilkos! bérgyilkos! A férfi olyan hirtelen lépett hátra, hogy leesett róla mindkét papucsa, hátat fordítottam neki, az irányt az autómnak vettem, közben belerúgtam a lábbelijébe. A cigányasszony rögtön hívta a rendőrséget, én pedig szóltam a taxis kollégáimnak, hogy valaki hamar jöjjön ide. A harmadik férfi fel alá szaladgált a környékbeli utcákba, az okát nem tudom, talán „segítséget” akart hívni. Ezek után hangos szóváltások következtek, és a nő kiabálta, hogy ezt még meg fogom keserülni.

- Még miket mondtak magának?

- Folyamatosan trágár kijelentéseket tettek, a nő ordibált és életveszélyesen megfenyegetett.
Szerencsére a taxis kolléga hamar ideért. Elmondtam neki mi történt, és néhány percre rá megjöttek a rendőrök is.

- Mivel vádolták önt a cigányok?

- Azzal érveltek, hogy rájuk támadtam. Nem tettek feljelentést a helyszínen, de azzal fenyegetőztek, hogy elmennek a rendőrségre és feljelentenek. Elmondtam a rendőröknek, hogy mi történt, nem tett senki feljelentést, a rendőrök végeztek és arrébbálltak. Ezután szálltál te be a kocsimba.

A sofőr behívta a mögötte parkoló, segítségére érkező társát az autóba, helyeselte kollégája fellépését, és megerősítette, hogy már vele is történtek hasonló esetek munka közben.

Ezután arról kezdtek el mesélni, hogy az orvosok sem mernek kijárni a helyi cigánytelepre, mert megverik őket, és ellopják a pénzüket. Továbbá a rendőrség sem szokott azon a környéken járőrözni, bármi történhet az emberekkel azon a környéken.

Kecskeméten is nagyon rossz a helyzet cigánybűnözés terén. A cikk, a videó, és az interjú létrejötte a véletlennek köszönhető, hiszen belebotlottam az incidensbe. A sofőr készségesen mesélte a történeteket, hiszen már elegük van ezekből a bűnözőkből, és örült hogy videóra vettem a történteket, de sajnos nem a cselekmény legelejétől. A jelenlegi jogszabályok értelmében semmit nem tehetnek ellenük, csak tűrik az atrocitásokat.

Hogy ez meg fog-e valaha valósulni nem tudom, de az biztos, hogy ami jelen pillanatban folyik, az elviselhetetlen. A gyerekek és a fiatalok félnek utcára járni olyan helyeken, ahol ezek az emberek megfordulnak. Olyan szórakozóhelyekre járnak, ahol kevesebb a bajkeverő, az iskolákban, kollégiumokban rettegésbe tartják nem cigány embertársaikat. A hírek nap mint nap tele vannak gyilkosságokkal, lopásokkal, amiket ezek az emberek és fiatalkorú cigányok követnek el. A törvényhozó szervektől, bíróságoktól hiába várunk megérdemelt büntetéseket, ezeket nagyon ritkán, vagy sohasem kapják meg.

Turulmadár89

***

Következő idézetünk (nem a teljes cikk!) a zsaru.hu-ról származik:

BÁRCSAK NE TALÁLKOZTAK VOLNA ÉDES SZÜLEIKKEL!

"Dezső és Ferenc nevelőszülőknél és intézetben cseperedett fel. Miután nagykorúak lettek, megismerhették édes szüleiket. Óriási traumát jelentett számukra, amikor szembesültek vele, milyen farkastörvények uralkodnak a rokoni környezetben. Amikor viszszatértek az intézetbe, a nevelők alig ismertek rá a két fiúra, akik ravasz módon az alapítvány kasszáját is jelentősen megdézsmálták."

– Megtudtam, ha igényt tartok rá, meglátogathatom az édes szüleimet – folytatja Dezső. – Kíváncsi voltam rá, hol és hogyan élnek, így felkerestem őket. Előtte felvettem a bankszámlámról 650 ezer forintot, amit a nevelőanyám rakosgatott öszsze.

Nem ismeri a pénzt

Dezső fogyatékos gyerek volt, így kisegítő iskolába járt. Írni, olvasni ugyan megtanult, de a pénz értékét nem igazán ismeri. Rokonai erre gyorsan rájöttek. Kocsmába hívatták meg magukat vele, bevásárolni vitték, vagy egyszerűen csak kölcsönkértek tőle. Ő fizetett, illetve átadta a pénzt, de fogalma sem volt róla, valóban mekkora öszszegről van szó. Néhány hét alatt teljesen kiforgatták. Ezután a családtagok elfordultak tőle, mert számukra semmit nem jelent az olyan rokon, akinek üres a pénztárcája. – Visszatértem az intézetbe. Ekkor döntöttünk úgy Fecóval, hogy szemügyre vesszük a pénzes dobozt az irodában. Tudtuk, melyik fiókban tartják a kulcsát, így már csak az alkalmas pillanatra vártunk. Éjszakánként többször is megdézsmálták a kasszát. Eleinte csak néhány ezressel távoztak. A hiány nem is tűnt fel senkinek. Végül azonban Dezső szinte teljesen kiürítette a kazettát."

Kuruc.info: megint a régi téma. Mi is agyonrágtuk a kötelező óvoda, napközi kérdését (ez az, amit a fajvédők preferálnának), a családtól való teljes, csecsemőkorban történő elszakítás és fehér, konszolidált nevelőszülőkhöz adással (amely pedig a mi konszolidált megoldási javaslatunk) szemben. A fajvédők által képviselt első megközelítéssel kapcsolatban megfogalmaztuk a fenntartásainkat is: a gyerek sajnos oda megy haza, ahol ismét a rossz példát látja, és az addig tett erőfeszítéseket ez romba dönti. Sajnos, ahogy ebből a cikkből is jól látható, a szülőkkel szemben is követelményeket kell támasztani (ha nem vesszük el tőlük könyörtelenül a gyerekeket), különben ablakon kihajigált pénz az egész, és dől a kártyavár...

Ez a cikk is bizonyítja azt, hogy mit sem ér bármilyen jó iskola, mentorok, ha ugyanabba a putriba tér vissza a cigánygyerek, ugyanazok közé a tradícionális cigány “kultúrát” képviselő, túlnyomó többségében analfabéta, a bűnözést és a munkakerülést a gyerekek előtt is erényként beállító szülők, testvérek közé.

***

Végül, fejezzük be Steven Connor (az Independent tudományos rovatának szerkesztője – szóval nem egy névtelen kis senki) ITT található cikkével, amely mindenképp figyelmet érdemel. A cikk egyik kulcsmondata a következő:

“The findings mean that instead of humanity being 99.9 per cent identical, as previously believed, we are at least 10 times more different between one another than once thought - which could explain why some people are prone to serious diseases. “

Azaz: tízszeres a géneken alapuló eltérés az eddig feltételezetthez képest. “Kicsit” egybevág ez a felfedezés a James Watson-féle megállapításokkal, amelyek miatt aztán a fajvédő zsidó lobby tönkretette az életét és a karrierjét, nem? Nem csoda, hogy, ahogy ebből a Zsindex cigánytopicos hsz-ból is kiderült, igyekeztek, igyekeznek elhallgatni minden ezzel kapcsolatos tényt

Genetic breakthrough that reveals the differences between humans
Scientists hail genetic discovery that will change human understanding
By Steve Connor, Science Editor
Published: 23 November 2006

Scientists have discovered a dramatic variation in the genetic make-up of humans that could lead to a fundamental reappraisal of what causes incurable diseases and could provide a greater understanding of mankind.

The discovery has astonished scientists studying the human genome - the genetic recipe of man. Until now it was believed the variation between people was due largely to differences in the sequences of the individual " letters" of the genome.

It now appears much of the variation is explained instead by people having multiple copies of some key genes that make up the human genome.

Until now it was assumed that the human genome, or "book of life", is largely the same for everyone, save for a few spelling differences in some of the words. Instead, the findings suggest that the book contains entire sentences, paragraphs or even whole pages that are repeated any number of times.

The findings mean that instead of humanity being 99.9 per cent identical, as previously believed, we are at least 10 times more different between one another than once thought - which could explain why some people are prone to serious diseases.

The studies published today have found that instead of having just two copies of each gene - one from each parent - people can carry many copies, but just how many can vary between one person and the next.

The studies suggest variations in the number of copies of genes is normal and healthy. But the scientists also believe many diseases may be triggered by an abnormal loss or gain in the copies of some key genes.

Another implication of the finding is that we are more different to our closest living relative, the chimpanzee, than previously assumed from earlier studies. Instead of being 99 per cent similar, we are more likely to be about 96 per cent similar.

The findings, published simultaneously in three leading science journals by scientists from 13 different research centres in Britain and America, were described as ground-breaking by leading scientists.

"I believe this research will change for ever the field of human genetics," said Professor James Lupski, a world authority on medical genetics at the Baylor College of Medicine in Houston, Texas.

Professor Lupski said the findings superseded the basic principles of human genetics that have been built up since the days of Gregor Mendel, the 19th century "father" of Mendelian genetics, and of Jim Watson and Francis Crick, who discovered the DNA double helix in 1953.

"One can no longer consider human traits as resulting primarily from [simple DNA] changes... With all respect to Watson and Crick, many Mendelian and complex traits, as well as sporadic diseases, may indeed result from structural variation of the genome," Professor Lupski said.

Deciphering the three billion letters in the sequence of the human genome was once likened to landing on the Moon. Having now arrived, scientists have found the "lunar landscape" of the genome is very different from what they expected.

Matthew Hurles, one of the project's leaders at the Wellcome Trust Sanger Institute in Cambridge, said the findings show each one of us has a unique pattern of gains and losses of entire sections of our DNA.

"One of the real surprises of these results was just how much of our DNA varies in copy number. We estimate this to be at least 12 per cent of the genome - that has never been shown before," Dr Hurles said.

Scientists have detected variation in the "copy number" of genes in some individuals before but the sheer scale of the variation now being discovered is dramatic.

"The copy number variation that researchers had seen before was simply the tip of the iceberg, while the bulk lay submerged, undetected," Dr Hurles said.

"We now appreciate the immense contribution of this phenomenon to genetic differences between individuals," he said.

The studies involved a detailed and sophisticated analysis of the genomes of 270 people with Asian, African or European ancestry. It was important to include as wide a sample of the human gene pool as possible.

They found that 2,900 genes could vary in the number of copies possessed by the individuals. The genes involved multiple copies of stretches of DNA up to a million letters of the genetic code long.

"We used to think that if you had big changes like this, then they must be involved in disease. But we are showing that we can all have these changes," said Stephen Scherer of the Howard Hughes Medical Institute in Chevy Chase, Maryland.

But it is also becoming apparent that many diseases appear to be influenced by the number of copies of certain key genes, said Charles Lee, another of the project's leaders at the Brigham and Women's Hospital and Harvard Medical School in Boston, Massachusetts.

"Many examples of diseases resulting from changes in copy number are emerging. A recent review lists 17 conditions of the nervous system alone, including Parkinson's disease and Alzheimer's, that can result from such copy number changes," Professor Lee said.

"Indeed, medical research will benefit enormously from this map, which provides new ways for identifying genes involved in common diseases," he said.

Mark Walport, director of the Wellcome Trust, the medical charity that funded much of the research, said: "This important work will help to identify genetic causes of many diseases."

The key questions answered

What have scientists discovered today?

They have found that each of us is more different genetically than we previously believed. Instead of being 99.9 per cent identical, it may turn out to be more like 99 per cent identical - enough of a difference to explain many variations in human traits. Instead of having just two copies of every gene - one from each parent - we have some genes that are multiplied several times. Furthermore these "multiple copy numbers" differ from one person to another, which could explain human physical and even mental variation.

Why does this matter?

One practical benefit is that it could lead to a new understanding of some of the most difficult, incurable diseases. Although it adds an extra layer of complexity to our understanding of the human genome, the discovery could lead eventually to new insights and medical treatments of conditions ranging from childhood disorders to senile dementia. Scientists are predicting for instance that the knowledge could lead to new diagnostic tests for such diseases as cancer.

How was this discovery made?

Scientists have developed sophisticated methods of analysing large segments of DNA over recent years. "In some ways the methods we have used are 'molecular microscopes', which have transformed the techniques used since the foundation of clinical genetics where researchers used microscopes to look for visible deletions and rearrangements in chromosomes," explained Nigel Carter of the Sanger Institute in Cambridge.

What genes are copied many times and why?

There are just under 30,000 genes in the human genome, which consists of about 3 billion "letters" of the DNA code. The scientists found that more than 10 per cent of these genes appear to be multiplied in the 270 people who took part in the study. They do not know why some genes are copied and some are not. One gene, called CCL3L1, which is copied many times in people of African descent, appears to confer resistance to HIV. Another gene involved in making a blood protein is copied many times in people from south-east Asia and seems to help against malaria. Other research has shown that variation in the number of copies of some genes is involved in Alzheimer's and Parkinson's disease.

Are there any other practical applications?

The scientists looked at people from three broad racial groups - African, Asian and European. Although there was an underlying similarity in terms of how common it was for genes to be copied, there were enough racial differences to assign every person bar one to their correct ethnic origin. This might help forensic scientists wishing to know more about the race of a suspect.

Who made the discovery and where can we read more about it?

Scientists from 13 research centres were involved, including Britain's Sanger Institute in Cambridge, which also took a lead role in deciphering the human genome. The research is published in Nature, Nature Genetics and Genome Research.

Kuruc.info - Arppi S.


Friss hírek az elmúlt 24 órából