Ugrás a cikkhez
Reklám

Sajnos bocsánatot kért valós megjegyzése miatt a 79 éves James Watson, aki 1962-ben orvosi Nobel-díjat kapott azért, mert Francis Crickkel együtt felfedezte a DNS szerkezetét.

A 79 éves Nobel-díjas tudós – aki 1962-ben orvosi Nobel-díjat kapott azért, mert Francis Crickkel együtt felfedezte a DNS szerkezetét – a napokban ugyanis azt az igazságot találta mondani, hogy az afrikai kontinens jövője nem rózsás, mégpedig azért, mert az afrikaiak genetikailag meghatározottan nem olyan intelligensek, mint az európaiak.

Az amerikai genetikus professzor a The Sunday Times című brit lapnak nyilatkozta ezt, nagy-britanniai könyvbemutató-körútja előtt. Mondatait óriási felháborodás fogadta, emberjogi szervezetek követelték a visszavonását, s a londoni tudományos múzeum le is mondta a meghívását. Pedig ha valaki kompetens ennek megállapításában, akkor az a professzor úr.

„Nem is tudom, hogyan mondhattam ilyet. Fenntartások nélkül bocsánatot kérek mindenkitől, akit utalásom megsértett. Állításomnak egyébként semmiféle tudományos alapja nincs” – közölte nyilatkozatában a zsidó nyomásra meghátráló idős tudós.

Az Egyesült Államokban, abban a kutató-laboratóriumban, amelynek a vezetője, bejelentették, hogy átmenetileg felfüggesztik őt a munkavégzés alól.

(radio.hu korrigálva)


Friss hírek az elmúlt 24 órából