Ugrás a cikkhez
Reklám

A szabálysértést elkövető cigányok kijelentették, hogy sem a helyszínen, sem később nem fizetnek bírságot. Ezután kiverték két fogát az intézkedő rendőrnek, akit agyrázkódással kellet kórházba szállítani. Hiába egyértelmű az ügy, az igazmondók vallomásainak, illetve a tettesek színészi képességeinek hála, még mindig nincs másodfokú ítélet a sárbogárdi ügyben. Igaz, nem jogerősen is csak felfüggesztett "büntetést" kaptak.



Kolompárék népes rokonsága a tárgyalás idején

Idézzük fel röviden a történteket: 2014. január 12-én vasárnap délután Sárbogárd belterületén a két cigány egy Ladával 60 kilométeres sebességgel közlekedve átlépik a záróvonalat, s szabálytalanul balra kanyarodva egy trafik előtt megállnak. Az egyik rendőr a trafikból kilépő cigánnyal szemben intézkedik. Miután nincs a "fiúnál" személyi és jogosítvány, a 60-ért, a záróvonal átlépéséért és az okmányok hiányáért 30 ezres helyszíni bírságot ajánl fel. A "fiú" közli, nem tud és később se fog fizetni, szó szót követ, dulakodás kezdődik, amibe beavatkozik előbb az öcs, majd a többi rendőr. A csetepaté végén bilincsbe verve a két cigány, sérülések mindkét oldalon, az egyik rendőrnek letört a foga és enyhe agyrázkódást is szenvedett.

"Cigányok vagyunk... Talán ezért?"

A nyilvános tárgyalásra a közvetlen hozzátartozók bementek, a téren több tucatnyian várták a fejleményeket. A teremben K. Gyula Márió (Kolompár, mint azt tavaly megírtuk, csak a Veol szerint neki jogai vannak - a szerk.) azt mondta, nem érti miért volt ez az egész dulakodás. Cigányok vagyunk... Talán ezért?... - tette fel a mindenre felmentést jelentő bűvös kérdést.

Sokan már a tavaly január 15-i első tárgyalás előtt azt feltételezték, hogy ítélet születik, ám akkor a védelem kérését elfogadva – miszerint további tanúk meghallgatására lenne szükség –, Novák Kovács László, a Sárbogárdi Járásbíróság elnöke, címzetes törvényszéki bíró elnapolta a tárgyalást. Tette ezt többek között azért is, mert a két vádlott és a rendőrök meghallgatása során - bármennyire is hihetetlen - ellentmondásos helyzet alakult ki. A három rendőr egybehangzóan állított, a vádlottak egybehangzóan mondták mindig: nem így történt. Így aztán nem lehet tudni, mondta-e például az egyik vádlott azt, hogy lelövöldözi a zsarukat, ha hajnalban megpróbálják előállítani, illetve hogy valóban felvette-e mobiltelefonjára az intézkedést, ahogy mondta a dulakodás előtt. (Amennyiben igen, még akkor frissiben Blikk-címlap lett volna, és Áder talán még ma is a könnyeit törölné - a szerk.)



Márióék egy éve röhöghetnek az "igazság"szolgáltatáson

Az orvos szakértő szerinti tények: két kitört fog és agyrázkódás az egyik rendőrnél, elkékült felkar, hámsérülés az orron és horzsolásos rúgásnyom a sípcsonton a másiknál (a harmadik rendőr sértetlen), a vádlottak esetében elsőrendű Kolompár Jánosnál feldagadt alsó ajak. Steltzer Ferenc igazságügyi orvos szakértő a tárgyaláson elmondta, hogy az arc megrúgása alkalmas súlyos sérülés keletkezésére, jelen esetben azonban csak könnyű, azaz 8 napon belül gyógyuló sérülések keletkeztek. (Szakértői szempontból a fogkitörés is könnyű sérülésnek minősül.)

Kolompár beleélte magát

A szakértő meghallgatása közben az elsőrendű vádlott elájult, lecsúszott a székről. Az orvos szakértő megitatta, eközben a bíró szünetet rendelt el. Kihívták a mentőt, aki ellátta K. Jánost, s mintegy fél óra múlva folytatódott a tárgyalás. Aminek végén elnapolásról döntött a bíró, így az előzetes várakozással ellentétben első fokon nem született ítélet, csak egy hét múlva, január 22-én, a második tárgyalás alkalmával. A 19 éves Kolompár János első rendű vádlottat egy év hat hónap, öccsét, Kolompár Gyula Máriót egy év négy hónap börtönre ítélte első fokon a bíróság, a büntetést mindkettőjük esetében két év próbaidőre felfüggesztve. Az ügyész súlyosbításért, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. A folytatásról egyelőre nincs információja a megyei lapnak, de a másodfokon történő folytatás valószínűleg hamarosan várható.

(Veol nyomán)

Előzmények:

- Így biztatják rendőrverésre a retkeket: csak felfüggesztettet kaptak a fogkitörő, agyrázkódást okozó Kolompárok

- "Véletlenül" fejbe rúgták a traffipaxozó rendőröket

- Fejér megyében is verik Kolompár Márióék a rendőröket - "könnyű testi sértés" a kitört fog és az agyrázkódás



Friss hírek az elmúlt 24 órából