Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem telik el úgy hét, hogy ne történne valamilyen provokáció "Romániában" az erdélyi magyarokkal szemben. Most az oláh hatóságok épp a székelyföldi manufaktúrát, a Csíki Sört büntették meg azért, mert a cég a magyarlakta Székelyföldön magyarul merte reklámozni a termékeit.

A csonkaországban is híressé vált Csíki Sör manufaktúrát azért büntették meg 10.000 lejre - közel 700 ezer forintra - a román hatóságok, mivel Székelyföldön magyarul merték a termékeiket reklámozni.



Csíkszentsimon, 2015. március 17. Az Igazi Csíki Sör gyártósora a Lixid Project Kft. csíkszentsimoni sörgyárában 2015. március 17-én (Forrás: MTI/Haáz Sándor)

Meg is jegyzik a román hatóságoknak címzett, ironikus, keserű közleményükben:

Köszönjük nektek, hogy a kisebbségek védelmét "példaértékűen" kezelitek. Köszönjük nektek, hogy Székelyföldön a magyart IDEGEN nyelvként ítélitek meg."

Továbbá így írnak: "És nem utolsó sorban köszönjük ezt a 10.000 lejes büntetést, amit azért állítottatok ki, mert Székelyföldön, ahol a lakosság több mint 70%-a magyar, mi vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámainkat. Csak így tovább!"

Íme a teljes bejegyzés:

Köszönet a román hatóságoknak:

Köszönjük nektek, hogy a kisebbségek védelmét “példaértékűen” kezelitek. Köszönjük, hogy nem engeditek elharapózni a korrupciót és rendre tanítjátok az út szélén álló petrezselyemárus nénit, ha nem tudna nyugtával szolgálni vásárlóinak. Köszönjük, hogy nem engeditek elkanászosodni a boltba beszaladó anyukát sem, aki autójával rossz helyen állt meg és becsülettel kiállítjátok a büntetését. Köszönjük, hogy vigyáztok azon polgártársainkra, akik a külföldi munka helyett megpróbálnak itthon maradni, alkotni, munkahelyeket teremteni. Vigyáztok rájuk folyamatos ellenőrzésekkel, büntetésekkel, hogy ne szálljanak el a valóság keserű talajáról. Köszönjük nektek, hogy Székelyföldön a magyart IDEGEN nyelvként ítélitek meg.

És nem utolsó sorban köszönjük ezt a 10.000 lejes büntetést, amit azért állítottatok ki, mert Székelyföldön, ahol a lakosság több mint 70%-a magyar, mi vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámainkat.

Csak így tovább!




(Origó nyomán)

Kapcsolódó:

- Vicc is lehetne, de nem az: még a Honvéd ellen indított eljárást a "magyarbarát" UEFA

- Szobrot emeltek Kolozsváron a megszállók a Budapestre bevonuló oláh tábornoknak

- A mai nap kiváló alkalom lehetett volna, hogy kifejezzük hálánkat a hazánkat felszabadító román hősök előtt

- Nem is az oláh seregben harcoltak az "úzvölgyi" románok - bukaresti tanulmány támasztja alá a mi igazunkat





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából