Ugrás a cikkhez
Reklám

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom 2014. július 5-én (szombaton) két rendezvénnyel is készül, mozgósítva a teljes tagságát.

Előbb 16:00 órától ún. vonulásos tüntetés keretében az Olof Palme – Hősök tere – Andrássy út – Nagymező utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Kossuth Lajos tér útvonalon (lezárt útszakaszon) hívják fel a figyelmet a nemzeti radikálisokat érintő megkülönböztetésekre, jogegyenlőtlenségre. A rendőrség és az ügyészség a 2010 előtt megszokott, majd 2010-től is töretlenül folytatott jogsértő munkavégzésére a fővárosban tartózkodó nagyszámú turistára is gondolva anyanyelvünk mellett angol nyelvű szórólapokon hívják fel a figyelmet.

A másik rendezvény egy családi nap, melyet két órával később, 18:00 órától 21:00 óráig a budapesti Olof Palme sétány, a George Washington sétány és a Paál László út által közrezárt füves területen tartanak. A rendezvényükön kiemelt szerepet szentelnek a gyermekeknek, azon belül is a rájuk leselkedő veszélyek (kábítószer, devianciák stb.) megismertetése, az azok elleni történő hatékony védekezés jegyében tervezik az esti programot, megszólítva a felelős szülőket is, akiknek megkerülhetetlen feladataik vannak a nevelés területén.

A tervezett témák:
- drogprevenció,
- a sport mint a káros szenvedélyek alternatívája,
- a korai szexuális aktivitás személyiségre kifejtett káros hatásai,
- a természetellenes szexuális irányultság burkolt propagálásának felismerése, elutasítása.

Ezen felül külön népi játékok lesznek (a program elején) a megjelent fiú- és leánygyermekeknek, ezáltal is erősítve bennük a nemiségükből eredő különbözőséget.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a programváltoztatás jogát fenntartják.

Kapcsolódó:

- A bíróság hatályon kívül helyezte a buziőrség tiltó határozatát - utcára mehetnek a normalitáspártiak

- Budaházy megemlékezni és tiltakozni hív 5-én



Friss hírek az elmúlt 24 órából