Ugrás a cikkhez
Reklám

Adjon az Isten!

Mi vagyunk azok, akiket az elsők között állítottak elő a délelőtti órákban a Rákóczi úton a rend őrei. A televízióban és a rádiókban és az internetes portálokon, sőt az orfk.hu-n is említést tettek arról a 2 fiatalról (tehát rólunk), akiket gázspray és zsebkés birtoklása miatt szabálysértéssel gyanúsítottak és a Gyorskocsi utcai fogházba vittek.

Az egyértelmű, hogy a magunkkal vitt Árpád-sávos és 1848-as történelmi zászló miatt szálltak ránk. Már az igazoltatás és az eljárás során sem ütötte meg a rendőrök magatartása a hivatalos szintet. Azzal kezdték, hogy elvettek tőlünk mindent és levetették a kokárdáinkat!! Mert azok emberi élet kioltására alkalmas eszközzel - egy 2 cm-es biztosítótűvel - voltak feltűzve.

Az egyik rendőr az életünket kezdte el elemezgetni, hogy ilyen fiatalon (18 és 21) mit tudhatunk mi még a rendőrök munkájáról és a 2006-os eseményekről. Közben megnézték a zászlótartókat, hogy nem rejtettünk-e el benne kést… Erre öcsém megkérdezte, hogy miért. A válasz: „a késsel a rendőröket szurkálhatod, baszd meg a kurva anyád!!” Ekkor jött oda egy másik lecsitítani.

Az igazoltatást 5 egyenruhás és 4 civil ruhás rendőr végezte. Közülük az egyik nagy büszkén hangoztatta, hogy ő a 2006. szeptember 19-ei MTV-székházostromnál is jelen volt CIVILBEN! Na ez aztán a nagy büszkeség! A ruházat átvizsgálása során találták meg nálam a „pfeffer ko fog” nevezetű gázsprayt, bajtársamnál pedig a majdnem 9 cm-es szalonnázó bicskát. Hiába hangoztattuk, hogy a gázspray teljesen legálisan hordható utcán is, mert a jogszabályban foglalt határérték alatt van a töltőtömeg-mennyiség, nem foglalkoztak vele.

Ekkor megérkezett egy rabomobil, beültettek minket, és 3 rendőr kíséretében bevittek. Itt megemlítenénk, hogy az egész nap folyamán egyetlen egy korrekt rendőrrel találkoztunk, ő „vigyázott” az elszállítás alatt. Neki teljesen elege van ebből az egészből, és nem is értett egyet az elszállítással sem. Tőle tudtuk meg azt is, hogy egy ilyen alkalommal az órabérük 2600 Ft! Azt is elmondta, hogy sokkal helyesebbnek tartaná, ha Borsod megyébe vezényelnék őket. Mielőtt jönne az átlagos szöveg, „hogy ilyenkor mindegyik ezt mondja”, megtudtuk azt is, hogy azért nem mond ellent, mert otthon család van, és lakásrészletet kell fizetni. Kettőnket a Gyorskocsi utca fogházba vittek.

Az előállítás során a magánéletünkbe akartak belefolyni, és gúnyosan élcelődtek, néha olyan hangnemben, amilyenben az ember a kutyájának sem szól.

A fogházban folytatódott a poénos "nagymagyarozás-hazafizás-szkinhedezés".

Miután átestünk a levideózáson és az orvosi vizsgálaton, mindenünket elvették, írtak a dolgainkról egy nyugtát, majd a "fehér függöny" mögött anyaszült meztelenre vetkőztettek és 3x leguggoltattak gúnyos mosolyok kíséretében.

Ezután következett a zárka, ahová mindenképpen külön akartak zárni, mivel barátok voltunk, de szerencsére ez nem sikerült nekik. Kaptunk egy felvilágosítást a jogainkról és kötelességeinkről, amelyben világosan állt, hogy jogunk van értesíteni a hozzátartozóinkat, vagy értesíttetni őket. Ezt galád módon megtagadták tőlünk,arra hivatkozva, hogy ez nekünk nem jár. Végül hosszas huzavona után sikerült értesíteni legalább N. Mihály öccsét, aki egyedül kóborolt valahol a számára ismeretlen városban.

Másfél óra várakozás után elvittek kihallgatásra - bilincsben!! (Az orvosi vizsgálat előtt és után, és mindvégig, amíg a formai dolgok tartottak, szintén bilincsben voltunk). A kihallgatás aránylag rendben zajlott, bár a gázspray-re vonatkozó 175/2003. (X.28) kormányrendeletet hibásan idézték, mind az előállítás, mind a kihallgatás során, és "természetesen" a határozatban is.

Ezek után még majd' 2 órai zárkában ülés után megkaptuk a határozatot, mindkettőnknek 40000 Ft-os bírság volt a jutalma a hazaszeretetért, a hazafiasságért és a hazánkért való kiállásért. A „szabadulásunk” után szerettük volna a cipőinket befűzni… de azt sem engedték, kizavartak az utcára a szakadó esőbe.

Ez a mai „hivatalos” rendőri eljárás: azt, aki a kiáll a hazája mellett, megemlékezik ősei hőstetteiről, vagy kimondja azt, ami rossz és nincs helyén, azt elzárják, megfélemlítik, megalázzák; aki pedig megérdemelné, hogy bevigyék (maffiózók, cigányok, gyilkosok…) szabadon mászkálhat városaink, falvaink utcáin, és tehet, ami kedvére telik, hisz tudja: a törvény rá nem vonatkozik!
 
Szebb jövőt! 

2009. 03.16.

E. Mihály és N. Mihály


Kedves Kurucok!

A két előállított srác beszámolójában feltűnt egy mondat. "Mielőtt jönne az átlagos szöveg, „hogy ilyenkor mindegyik ezt mondja”, megtudtuk azt is, hogy azért nem mond ellent, mert otthon család van, és lakásrészletet kell fizetni."

Sajnos nem véletlenül jön ez a szöveg. Biztosan van a rendőrök között is magunkfajta, de olyan is van, aki
állítja, hogy civilben mellettünk áll, aztán pedig terjeszti a suttogó propagandát.

A minap az egyik rendőr ismerősömmel a közelgő március 15-ről beszélgettünk.  Előadta, hogy ő bizony
mellettünk áll, de nagyon sok mindent látott már a pesti tüntetéseken. És itt jön a butítás. Találtak tüntetőknél AK-47-eseket, csak nem mindent mondanak el a TV-ben...

Ekkora baromságot még nem hallottam! Aki kicsit is ismeri a magyar (?) rendőrséget, az tudja, hogy ilyet nem hallgatnának el. Ha tényleg így lett volna, ezzel lett volna tele a sajtó! Azok után, hogy néhány csavarból, gázsprayből vagy transzparensből ekkora balhét rendeztek, ti elhiszitek, hogy nem jelent volna meg azonnal a szóvivő, hogy ezt találták a tüntetőknél? Vagy nem kezdtek volna azonnal vérfürdőt?

Az említett beszélgetés után két verzió vetődött fel bennem:
1. A rendőr ennyire hülye, hogy elhiszi ezt.
2. Az a feladata, hogy az egyébként jobboldali ismerőseit meggyőzze arról, hogy nem szabad elmenni a "csőcselékkel" tüntetni, mert bajunk eshet.

Csak azért írtam, hogy figyelmeztessek minden nemzettestvéremet, hogy az ÁVH már ilyen alattomosan is támad. "Barátainkon" keresztül akarnak meggyőzni, hogy ne menjünk tüntetni! Biztos vagyok benne, hogy nem az én említett rendőr ismerősöm volt az egyetlen, aki ezt a feladatot kapta...

Szebb jövőt kívánok mindenkinek!

Szatmári Vadvirág



Friss hírek az elmúlt 24 órából