Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik szerint a KDNP történetének morális mélypontja, hogy kizárólag saját javadalmazásuk ügyében voltak képesek ultimátumot megfogalmazni a Fidesznek. A politikusi álláshalmozás tiltásához szükséges kétharmados többség csak a Jobbik szavazatainak köszönhetően volt meg, azonban az Országgyűlésről szóló törvény zárószavazásán a Fidesz már nem számíthat a nemzeti ellenzékre.




A Hit Gyülekezete nevű cionista bizniszszekta történelmi egyházak közé emelése ellen vagy Alföldi Róbert leváltásáért elvárható lett volna a KDNP határozott fellépése, azonban ezzel Semjén Zsolt pártja csak egyetlen követelésük esetén élt: több pénzt a képviselőknek! A „kereszténydemokrata” mamelukok telhetetlenségükben úgy akarják mellékállásként megőrizni képviselőségüket, hogy főállású fizetést rendelnek mellé, ráadásul keveslik azt, és újabb másfél évvel kitolnák a különféle pótdíjakkal való trükközés lehetőségét.

A nemzeti ellenzék üdvözli az álláshalmozás tiltását, bár sajnálja, hogy 2014-ig továbbra is csak a Jobbikban kizárt a politikusbűnözés törvényesített formáinak e fajtája, miként a mentelmi jog is, melyet az Országgyűlésről szóló törvény a jövőben nem csak képviselőknek, hanem kisebbségi szószólóknak is biztosít. A Jobbik a végszavazáson többek közt azért nem támogatja a törvényjavaslatot, mert az nem nyújt lehetőséget a képviselők elszámoltatására politikailag (visszahívhatósággal) és gazdaságilag (végkielégítés helyett vagyonosodási vizsgálattal, illetve a hamis vagyonnyilatkozat szankcionálásával) - írja közleményében Novák Előd, a Jobbik alelnöke.

Ugyanezen véleményének adott hangot Mirkóczki Ádám is az Echo TV-ben:

Kapcsolódó: 

- Egyik legnagyobb sikerének tekinti a Jobbik a politikusi álláshalmozás megszüntetését

- Jó üzlet a nullát közelítő tömegbázissal bíró KDNP



Friss hírek az elmúlt 24 órából