Ugrás a cikkhez
Reklám

A pályafutása során mind a tizenegy MMA-meccsét megnyerő Petrovszki Attila (32) nem mindennapi ábrákat varratott magára: horogkeresztet, Adolf Hitler portréját, az egykori hungarista nemzetvezető, Szálasi Ferenc képmását. Tarkóján az SS egykori jelmondata feszít: Becsületem a hűség.




– Sok helyen nem veszik jónéven ezeket a jelképeket. Attilának voltak és vannak is problémái miattuk – mondta a békés megyei harcos edzője, Szabó Sándor (41). – Előfordult, hogy külföldi fellépésén megkérték, testet fedő ruhában szerepeljen, holott az MMA-ban ez nem általános.

A civilben cukrász Petrovszki büszke testrajzaira és nem akar megszabadulni tőlük. Állítja, több barátot szerzett már ezeknek köszönhetően, mint ellenséget.




– Az összes tetoválásom az önkifejezés eszköze, a személyiségemet tükrözi. A nemzetiszocializmus az az ideológia, amelyben hiszek. A média általában primitív gyűlölködőknek állít be bennünket, ezen szeretnék változtatni, nekem ez egyfajta propaganda – mondta Petrovszki. – Sokan közülünk könyvet írnak vagy zenélnek, én sportolok és a nemzetközi mezőnyben nem egyedülálló a hasonló tetkók feltűnése.

A ketrecharcos tudja, a tűzzel játszik, hiszen a tiltott önkényuralmi jelképeket egész Európában üldözik. A Btk. 269/B. paragrafusa alapján, aki ilyet terjeszt, nyilvánosság előtt használ vagy közszemlére tesz, vétséget követ el és pénzbírsággal büntetendő, ez akár milliós tételre is rúghat.

(Blikk nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából