Ugrás a cikkhez
Reklám

Egészségügyi okokból lemondott Gyöngyöspata polgármestere kedden. Ezt a képviselő-testület rendkívüli ülésén jelentette be, délelőtt. Tábi László, a lemondott polgármester a Független Hírügynökség kérdésére, hogy lemondása összefüggésben van-e a településen az elmúlt időszakban történtekkel, annyit mondott: "elképzelhető."



Tábi László (jobbra) Orosz Mihály Zoltánnal, Érpatak polgármesterével<br>a márciusi falugyűlésen

Tábi László egészsége megromlott, és ebben saját szavai szerint "elképzelhető," hogy szerepet játszottak az elmúlt időszakban a településen történtek. A keddi rendkívüli ülésen a képviselő-testület elfogadta a lemondását. Arra a kérdésre, hogy mit tud a településen a Véderő nevű szervezet által indítani tervezett katonai jellegű táborról, annyit mondott a Független Hírügynökségnek, hogy "vannak ilyen hírek."

Mint ismert, Gyöngyöspatán március elején jelentek meg a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, akiket helyiek hívtak azért, hogy védjék meg őket a cigánybűnözőktől. A helyiek elsöprő örömmel fogadták a polgárőrök jelenlétét, a cigányok persze tiltakoztak, mert nem tudtak lopni-rabolni. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület helyi egyesületet is létrehozott. A településen egymást követték a különböző megmozdulások, a helyi cigányok a hónap végén már azt kérték, ne jöjjön senki demonstrálni, helyi ügyről van szó, ami helyi megoldást igényel.

(FH nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából