Ugrás a cikkhez
Reklám

Az MVSZ sajtószolgálata szerint mintegy tízezer ember vett részt ma a Sátán, el a Szent Koronától! címmel meghirdetett össznemzeti tüntetésen. A résztvevők petíciót adtak át az Alkotmánybíróságnak, és közfelkiáltással pontonként elfogadták az alábbi kiáltványt.

Kiáltvány

a magyar nemzethez

Sátán, el a Szent Koronától!

1. Követeljük a magyar nemzet önrendelkezési jogának érvényesítését!

2. Követeljük a magyar nemzetet megengedhetetlen módon, a kollektív bűnösség elve alapján sújtó trianoni és párizsi békediktátumok fölülvizsgálatát, és történelmi igazság szolgáltatását Magyarország valamint az egész magyar nemzet részére!

3. Követeljük a jogállamiság és a népfelség érvényesítését!

4. Követeljük a magyar állampolgárság alanyi jogon való visszaadását a magyar állampolgárságától akarata ellenére megfosztott, minden magyar ember számára.

5. Követeljük az Alkotmánybíróság törvényes működését, a huszadik éve tartó törvénytelen működés okozóinak felelősségre vonását!

6. Követeljük a Magyar Nemzeti Bank népképviseleti ellenőrzését, és a magyar nép kárára elkövetett pénzügyi manőverek számonkérését!

7. Követeljük a mesterségesen, politikai eszközökkel létrehozott államadósság átütemezését, a nemzeti szuverenitást súlyosan korlátozó monetáris függőség felszámolását!

8. Követeljük, hogy a közrendet állami szervek tartsák fenn! Követeljük a magánhadseregek teljes körű felszámolását!

9. Követeljük a nemzeti vagyon haladéktalan felleltározását, és átfogó, országmentő nemzetgazdasági terv elkészítését!

10. Követeljük a szociális érdekérvényesítés alkotmányos és bírói garanciáját, a hajléktalanság, a fagyhalál jelenségének teljes körű felszámolását!

11. Követeljük a magzat, a gyermek, az ifjú- és időskori élet védelmét!

12. Követeljük minden törvénytelen, a népképviseleti szervek ellenőrzése alatt nem álló, titkos szervezet és az általuk megtestesített magánhatalom felszámolását!

13. Követeljük a Szent Korona és valamennyi nemzeti szimbólum megkérdőjelezhetetlen és támadhatatlan, alkotmányos és bírói védelmét!

14. Követeljük a történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságának helyreállítását, amelynek középpontjában a Szent Korona Tan és értékrend áll!

Budapest, 2009. január 30-án

Az össznemzeti tüntetés részvevői



Képek: IRA


























































Alább a Szent Korona Rádió tudósítása

18:15 A petíciót az Alkotmánybíróság képviseletében dr. Juhász Krisztián átvette a tüntetőktől. Néhány beszéd még elhangzott, majd véget ért a rendezvény.

17:40 Felszólalt még Kiss Dénes (Trianon Társaság), Schuster Lóránt és Zagyva György Gyula is. Utóbbi hangsúlyozta, hogy látványos az összefogás a nemzeti oldalon, a mai tüntetés is ezt bizonyítja. Elmondta még, hogy fideszes forrásból tudja, hogy ebben a bizonyos IMF-szerződésben az állami tulajdonban lévő gyógyvizek is benne vannak. Tehát a kormány még a természeti értékeinket is elzálogosította, nemcsak jelképeinket. Utánuk az a nő lépett színpadra, aki rátalált az elzálogosításról szóló iratokra. A résztvevők egy petíciót olvasnak fel, amit aztán megpróbálnak átadni az Alkotmánybíróságnak.

16:50 Eddig felszólalt Rácz Sándor, dr. Hegedűs Lóránt, Vörös Jolanda (Atilla Király Népfőiskola), Kiss Róbert (Magyar Gárda) és Morvai Krisztina. A Magyar Gárda főkapitánya bejelentette, hogy az ellentétes hírek ellenére is lesz Ivánon demonstráció. Morvai Krisztina egy levelet olvasott fel, amit a Világbanknak és az IMF-nek is elküldött, s amiben kifejti, hogy Magyarország nem hajlandó visszafizetni a kölcsönöket, mert ezek az intézmények is felelősek azért, hogy ide jutott hazánk.

Korábban írtuk:

A rendszerváltásnak hazudott, de a pesti utca által csak gengszterváltásnak nevezett 20 éves időszak politikai osztálya két évtized alatt végső romlásba döntötte a hazát. Mára odáig süllyedt, hogy a nagy család, a nemzet történelmi ereklyéjét, a Szent Koronát – melyért évszázadokon át legnagyobb hőseink vérüket és életüket áldozták – áruba bocsátják.

Az MVSZ Sajtószolgálatának értesülései szerint a közelmúltban – teljesen törvénytelenül – feloszlatták magát a Szent Korona Testület. (!?) Azt a testületet, amelyet az Országgyűlés „A Szent Koronának és a hozzá tartozó jelvényeknek a védelmére és megóvására, valamint a velük kapcsolatos intézkedések megtételére” hozott létre. (2000. évi I. törvény, 4. § (1)).

Hívunk mindenkit, január 30-án 16 órára Budapestre, az Alkotmánybíróság épülete elé (II. kerület, Donáti u. 35-45.) össznemzeti tüntetésre! A Szent Korona kiárusítását, az ország további züllesztését, a magyar nemzet tovább haladó szétdarabolását meg fogjuk akadályozni! (Gyülekezés 15 órakor a Battyhány téren).

A kezdeményezők minden felelős magyar szervezet és párt csatlakozását kérik, várják és elvárják, hiszen:
„A Szent Korona a magyar állam folytonosságát és függetlenségét megtestesítő ereklyeként él a nemzet tudatában és a magyar közjogi hagyományban.” (2000. évi I. tv.)

Meghívott szónokok:

Dr. Hegedűs Loránt

Morvai Krisztina,

Rácz Sándor

Patrubány Miklós
Magyarok Világszövetsége

Kiss Dénes
Országos Trianon Társaság

Dr. Papp Lajos és Jelenczki István
Kárpát-Haza Nemzetőrség

Vona Gábor
Jobbik Magyarországért Mozgalom - Párt

Kiss Róbert
Magyar Gárda

Zagyva György Gyula
Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom

Schuster Lóránt
Magyar Nemzeti Front

v. Hunyadi László
Történelmi Vitézi Rend

Dr. Kövesdy Pál
Erdélyi Körök Országos Szövetsége



Friss hírek az elmúlt 24 órából