Ugrás a cikkhez
Reklám




A Szolgálati Szabályzat (amelyet korábban éppen Dósa állított össze) sorozatos megsértése, többek között a nem főkapitányi státuszban a sajtónak tett több ízbeni (engedély nélküli) nyilatkozattételei miatt Dósa István gárdistát, korábbi főkapitányt kizárta soraiból a Magyar Gárda Mozgalom - áll a szervezet közleményében.

A budapesti kapitány, Baksai Károly tegnap (péntek) estére összehívta a budapesti század etikai bizottságát, mely lefolytatta Dósa István gárdista ellen a fegyelmi eljárást. Az etikai bizottság tagjai a rendelkezésükre álló dokumentáció alapján 6:2 arányban szavaztak az ex-főkapitány Magyar Gárda soraiból való kizárása mellett.

Dósa István nem vett részt a fegyelmi tárgyaláson.

A helyzet érdekes, mivel a kizárt Dósa gárdista lemondása ellenére is főkapitánynak tekinti magát, valószínűleg a döntést nem tartja majd magára érvényesnek - írja a Jobbik-közeli Barikád.

Kuruc.info: a jelek szerint nem zárult sikerrel békítő javaslatunk, egyelőre nem tudni, kinek a hibájából és azt sem tudjuk, hogy az új főkapitány, Kiss és Dósa tárgyaltak-e mostanában. Mindenesetre figyelemreméltó, hogy Dósa, aki időközben sajátmaga által visszavont (és ezért megkérdőjelezhető értékű) lemondása, avagy a szakítás egyik legfőbb okaként a Jobbiknak a Gárdával való szoros kapcsolatát említette (kissé furcsa volt ezirányú méltatlankodása, hiszen a Magyar Gárdát Vona Gábor találta ki és hozta létre társaival együtt a Magyar Gárda Egyesületből kiindulva), egy alig több, mint egy hónapos videofelvételen még betű szerint így fogalmazott: "A Jobbikkal kötött szövetségünk példát mutat arra, hogy együtt sokkal erősebbek vagyunk." , miközben arról is szólt, hogy nem jó a marakodás, és egységben az erő (egy párthíradót látunk egyébként, de ez a részlete mindenképpen önmagáért beszél). Vajon mi történt a volt főkapitánnyal, hogy szeptemberben már a Jobbikkal és a Magyar Gárda Egyesülettel való szakítás mellett tört lándzsát?

Kivágtuk az erről szóló részt, tekintse meg alább!

 

(Kuruc.info - barikád.hu nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából