A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki felfegyverkezve, golyóálló mellényben járta Budaörs utcáit - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint az elkövető 2023. december 4-én budaörsi lakóhelyén kábítószert fogyasztott, majd "kiment lakásának erkélyére, ahol vonyítani kezdett, és egy gáz-riasztófegyverrel több lövést is leadott".
Ezután felvett egy golyóálló mellényt, magához vett egy kardot és a már használt fegyvert, majd gyalogosan elindult a budaörsi utcákon.
A férfit a budaörsi rendőrök megpróbálták ellenőrzés alá vonni, de a felszólításukra zavartan reagált és a fegyvere irányába nyúlt, ekkor a rendőr figyelmeztető lövést adott le, majd gázspray és testi kényszer alkalmazásával elfogta a férfit.

A Budaörsi Járási Ügyészség az ügyben fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat - áll a közleményben.

Frissítés: "reality-szereplő" a drogos

Az ügyész a 24.hu-nak a vádlott vallomását firtató kérdésére az alábbiakat mondta:

A terhelt azt állította, hogy azért lövöldözött erkélyéről és vette elő a kardot, mert erről felvételt készített, és ezt egy klipben akarta később felhasználni. Elmondása szerint azért volt nála az utcán a kard és a fegyver, mert el akarta vinni máshová.
A rendőrség korábban azt közölte, hogy a férfi drogtesztje és alkoholszondája is pozitív eredményt hozott, de úgy tűnik, "M." Ádám ezt már nem próbálta kimagyarázni.