Rendkívüli szédereste, több vallású, politikai nézőpontú és hátterű magyarokkal – írta az X-en David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. A kedd esti rendezvényen, amelyet a nagykövet rezidenciáján tartottak, Pressman szerint "gazdag vita" zajlott rabszolgaságról és szabadságról, és arról, "hogy a pészach tanulságai mit jelentenek a magyarországi háború, migráció és gender politikájában".
Pressman a nagykövetség hivatalos közleménye szerint kiemelte a különböző nézőpontokat képviselő személyek közötti nyílt párbeszéd fontosságát, és megjegyezte, hogy az est folyamán élénk beszélgetés zajlott különböző vallásokat és politikai nézeteket képviselő, különböző hátterű emberek közt, beleértve egy "magyar" holokauszt-túlélőt is.A különböző nézőpontokat képviselő személyek között ott volt a vacsorán Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és az Orbán-rendszer egyik főideológusa, Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője, Orbán gyermekeinek megkeresztelője, valamint Vig Dávid, az Amnesty igazgatója is.

An extraordinary Seder last night with Hungarians from multiple faiths, political perspectives, and backgrounds. A rich discussion reflecting on slavery and freedom – and what the lessons of Passover mean for the “war, migration & gender” politics in Hungary. Chag Pesach Sameach! pic.twitter.com/2tD4O6rquv

— Ambassador David Pressman (@USAmbHungary) April 24, 2024

(24 nyomán)