Ugrás a cikkhez
Reklám

Megállapodott az együttműködésről a magyar és az ukrán rendőrfőkapitány – erről kedden számolt be az ukrán rendőrség sajtóosztálya, írja a Korrespondent nyomán a Mandiner.



Az eredeti cím és angol fordítása




A magyar rendőrök az orosz-ukrán háború kezdete óta a folyamatos segítséget és támogatást nyújtanak az ukrán rendfenntartóknak. Az együttműködés fő célja a robbanóanyag-technikai képzéseken való részvétel volt. Az ukrán tűzszerészek 12 tanfolyamon és képzésen vettek részt a robbanóanyag-mentesítés, a robotizált pilóta nélküli rendszerek használata, valamint a sugárzás, vegyi és biológiai fenyegetések elhárítása témakörében. Emellett Budapesten víz alatti aknamentesítési tanfolyamokat is tartottak az ukrán rendőrök számára. Az ellenséges csapdák hatástalanításához szükséges felszerelést és védőeszközöket is a magyar rendőrök biztosították.

Az ukrán rendőrfőkapitány megköszönte a magyar kollégák segítségét: „Számunkra most fontos minden segítség és támogatás, amit partnereink nyújtanak nekünk az egységeink tevékenységének biztosításában. Fontos kérdés a sebesült kollégáink ellátása és rehabilitációja. Hálásak vagyunk a segítségért, amelyet Magyarország már eddig is nyújtott” – mondta Vigovszkij.

A két ország tárgyalt a további együttműködésről és közös munkáról – szóba került az illegális fegyverkereskedelem, a kábítószer-kereskedelem, a szervezett bűnözés elleni küzdelem, valamint az is, hogy Magyarország hamarosan segítséget nyújt DNS-kutatásokkal a háborúban elesettek azonosítására.

„A robbanóeszközök semlegesítésére irányuló humanitárius tervben Magyarország kész nagy segítséget nyújtani Ukrajnának” – hangsúlyozta Balogh János.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából