Ugrás a cikkhez
Reklám

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki kilenc napon belül négyszer is fizetés nélkül akart távozni különböző kistarcsai élelmiszerüzletekből.

A vádirat szerint először 2023. július 20-án, a reggeli nyitás után közvetlenül szedett össze az elkövető több mint 80 000 forint értékben műszaki cikkeket az egyik kistarcsai áruházban. Azokat még az eladótérben bepakolta a nála lévő utazótáskába, majd ezután úgy akart távozni a kasszasoron keresztül, hogy ott csak egy péksüteményt fizetett ki. Magatartására azonban az áruház dolgozói már korábban felfigyeltek, és feltartóztatták a rendőrök kiérkezéséig.

Három nap nap múlva a férfi visszatért ugyanabba az üzletbe, ahol előtte elfogták. Ekkor 3 rúd szalámit és 2 kakaós csigát – összesen 9500 forint értékben – rejtett a táskájába, majd fizetés nélkül akart távozni, azonban ekkor is feltartóztatták és kihívták a rendőröket.

Mindössze két nappal az előző cselekmény után egy másik, szintén kistarcsai áruházban vásárolt a vádlott egy nőismerősével. Ekkor a férfi a nő táskájába rejtett 4 tábla tejcsokoládét és 4 tasakos szalámit. Cselekményüket a biztonsági őr észlelte, így már a kasszasor végén várta őket, és a vádlottat fel is tartóztatta, amint áthaladt a pénztárakon. Ezt látva a nő kipakolt a táskájából 3 tábla csokoládét és 3 tasak szalámit, majd távozni akart az üzletből, de őt is feltartóztatták a táskájában maradt termékekkel.

Négy nap múlva már egy másik kistarcsai áruházban tűnt fel a férfi. Itt közel 25 000 forint értékben szedett össze különböző élelmiszereket a bevásárlókosarába. A vásárlás során egyre közelebb sétált a bolt fotocellás bejárati ajtajához, várva a megfelelő pillanatot. Miután észlelte, hogy az ajtó egy újabb vásárló érkezése miatt kinyílt, a nála lévő bevásárlókosárral együtt kifutott az üzletből. Az alkalmazottak azonban már korábban felfigyeltek a vádlott gyanús viselkedésére, így az üzlet előtt elfogták, és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.

A férfi ellen többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopási cselekmény miatt emelt vádat a Gödöllői Járási Ügyészség - közölték honlapjukon.

A videón az elkövető "kisurranása" és elfogása látható:

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából