Túszul ejtette, és halálosan megfenyegette tanárait egy 18 éves diák egy budai középiskolában 2024. február 1-jén. Az ügyben a rendőrség is megszólalt.



Illusztráció: depositphotos

A Ripost értesült róla, hogy egy 18 éves fiú túszul ejtette egy budapesti iskolában a tanárait a múlt héten. A történtek miatt a rendőrséget is ki kellett hívni, és kitört a pánik. A lapnak egy neve elhallgatását kérő szülő elmondta, hogy egy szülői értekezleten értesültek a történtekről.

„Fejbe lövök valakit!” – állítólag ezzel fenyegetőzött az az arab származású fiatal, aki miatt most az egész iskolában pánik tört ki.

A hétfői szülői értekezleten figyelmeztettek minket, szülőket, hogy az egyik 18 éves diákkal probléma van, aki miatt rendőrt is kellett hívni. Elmondták, hogy ne lepődjünk meg, ha biztonsági őröket fogunk látni a suliban, ugyanis őket arra kérték, hogy kísérgessék a fiút.

Hozzátette: a szülői értekezlet óta többen nem engedik iskolába a gyereküket, mert attól félnek, hogy a diák beváltja az ígéretét, fegyvert hoz be magával, és lelő valakit.

– Azóta állítólag online oktatásba helyezték a fiút, de ez egyáltalán nem nyugtat meg, hiszen ettől még bármikor besétálhat az iskolába, vagy megvárhat bárkit az intézmény előtt – nyilatkozta az egyik szülő.

A lap azt írja, a rendőrség megerősítette, hogy eljárás indult az ügyben, ezt írták:

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei 2024. február 1-jén bejelentés alapján mentek ki az említett iskolába, ahonnan előállították az egyik tanulót. A rendelkezésre álló adatok szerint a 18 éves fiú a tanári szobából (ahova egy megbeszélésre hívták be) néhány percen keresztül nem engedte ki az iskola igazgatóját és két másik pedagógust. A diákot a rendőrök személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a fiú a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az eset során személyi sérülés nem történt. Az eset összes körülményének feltárása a folyamatban lévő büntetőeljárás feladata.

(Index nyomán)