Dúró Dóra (Mi Hazánk) kifejtette ma napirend előtt a parlamentben: a fideszes európai parlamenti képviselők támogatása nélkül nem lehetett volna Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke. Most teleplakátolják az országot, hogy megvédik tőle Magyarországot, miközben korábban a szavazatukkal támogatták - mondta.

Úgy vélte, pártján kívül senki nem szembesíti a kormánypártokat azzal, hogy ez álszentség. Egy korrupt, föderalista "vakcinaneppert" ültettek a bizottság élére, és most úgy csinálnak, mintha ott sem lettek volna - fogalmazott.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában kiemelte: a Mi Hazánk az egész uniós kérdéskörben és az uniós támogatások tekintetében kettős beszédet folytat, ugyanis szavazataikkal nem támogatták a kormány erőfeszítéseit, hogy Magyarország megkapja a jogosan járó forrásokat. Viszont a kormány kitart, és nemzeti konzultációt indított, mert fontos az emberek véleménye - hangsúlyozta.

Azt mondta: a Mi Hazánk ki szeretné léptetni az országot az EU-ból, ezzel szemben a kormány szerint meg kell reformálni az uniót, és "nem elfutni kell", hanem képviselni a magyar álláspontot. Elfogadhatatlan, hogy az EP zsarolja a bizottságot, hogy ne adja oda azt forrást, ami jár az országnak - tette hozzá.

(MTI)