Ugrás a cikkhez
Reklám

Lázban van a román sajtó, az összes hírcsatorna egy, a Csengersima-Pete határállomáson szombat reggel történt átlépés részleteit boncolgatja. Cătălin Cherecheș nagybányai polgármestert pénteken 5 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság kenőpénz elfogadása miatt. Helyi sajtóértesülések szerint a városvezető hajnali négy óra körül bement még a nagybányai (Baia Mare) városházára, aztán autóval Szatmárnémetibe vitték, ahonnan helyi idő szerint 8 óra körül indult el a román-magyar határra. Az idézett források szerint a polgármester egy anyai ági unokatestvérének személyi igazolványával lépte át a határt - írja a Magyar Hang.

A papírokat ellenőrző rendőr elmondta, hogy az a személy, aki a határátkelőhelyen bemutatkozott, hasonlított a személyazonossági okmányban szereplő személyre.Fotó: Ghiță Porumb / Inquam Photos

Péntek este a kolozsvári bíróság európai elfogatóparancsot adott ki Cătălin Cherecheș ellen, miután a rendőrség nem találta otthonában. A politikus egyébként bírósági felügyelet alatt állt, és megtiltották számára az ország elhagyását. Hetente kétszer kellett jelentkeznie a rendőrségen, legutóbb november 20-án, hétfőn járt ott.

A politikustól korábban lefoglaltak egy Porsche Cayenne típusú gépkocsit is. Cherecheș közeli rokonai is előzetesben vannak, miután tetten érték őket Kolozsváron, amikor kenőpénzt akartak adni a bírónak, aki a jogerős ítéletet volt hivatott meghozni.

A korrupt politikus a magyarellenességéről is hírhedt volt: tavaly és idén is cirkuszt rendezett a városnapokon áruló kürtőskalácsos bódé körül: román zászlókat erősítettek a standra, mert azon a feliratokat olyan nyelven írták ki, amit ő nem ért.

Kapcsolódó: Nagybánya oláh polgármestere: mi az, hogy kürtőskalács?! Azonnal kitenni a román zászlót!

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából