Ugrás a cikkhez
Reklám

A Media1.hu információi szerint távozik a 444 szerkesztőségéből Szurovecz Illés újságíró, így ezzel 5-re nő a hírportáltól rövid idő alatt távozó munkatársak száma. Pár hete távozott Boros Júlia szerkesztő-újságíró és Kiss Imola újságíró, továbbá Mészáros Zsófia vezető szerkesztő és Magyari Péter újságíró.



Szegényebb lesz nélküle a 444 arcképcsarnoka... de a telexesektől sem fog elütni

A távozások gyakorlatilag mind ugyanarra az ügyre vezethetők vissza, amiről szintén a Media1.hu adott hírt elsőként április 26-án. A zsidó lap egyik középvezetői szinten lévő munkatársával szemben súlyos vádak fogalmazódtak meg elfogadhatatlannak nevezett magatartása miatt. Az írásos panaszt követően külső szakértők, pszichológus és jogász bevonásával vizsgálatot rendeltek el a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt.-nél, és bár tényleges "zaklatást" a vizsgálat nem igazolt, problémákat igen, ezért át kellett szervezni a vállalat működési struktúráját. A 444 munkatársai közül többen ezt nem fogadták el, mivel úgy vélekedtek, hogy legalábbis "valamiféle bullying" márpedig történhetett, és az ügyet nem kezelik helyénvalóan a cégnél. A belső megosztottság nagyon elrontotta a hangulatot a lapnál, belviszály alakult ki, ezért többen is elkezdtek távozni.

A távozók közül az első volt Mészáros Zsófia vezető szerkesztő. Fontos hozzátenni, hogy a távozók egyike sem az a személy, akivel szemben a vádak megfogalmazódtak, ő továbbra is a Magyar Jeti munkatársa maradt, ez is okozza a feszültségeket, írja a lap.

Korábban írtuk:

- Folytatódik a firkászok pusztai vándorlása a fajtársi lapok között

- Zsidó firkász nem vész el, csak átmegy egy fajtestvéri laphoz, vagy esetleg sajátot alapít





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából