Ugrás a cikkhez
Reklám

10 éve hoztuk létre a 444-et, jó újság lett belőle. Most viszont úgy döntöttem, hogy megyek tovább. Hamarosan kiderül, hogy merre, de az nem lesz meglepetés, hogy mit csinálok majd – írta valami Magyari Péter nevű újságíró kedden a Facebookon.

Magyari felmondását megelőzően, múlt pénteken jelentette be távozását Mészáros Zsófia, a 444 vezető szerkesztője. A felmondásokról szóló közlésekben nem esett szó azok okairól.

Ugyanakkor szintén múlt héten derült ki a Media 1 cikkéből, hogy a 444 egyik középvezetőjét munkahelyi zaklatással vádolták meg. Az ügyben lefolytatott vizsgálat Kardos Gábor vezérigazgató szerint lezárult, munkahelyi zaklatást nem állapított meg,

azonosított ellenben konfliktusokat és hibákat, amik a panaszok kialakulásához vezethettek.

Magyari a Kreatívnak azt mondta, a lépése érett egy ideje, és az elmúlt hetekben hozta meg a döntést, amit előző nap jelentett be a szerkesztőségnek. Mészáros Zsófia távozásával összefügg az elhatározása, „szakmai garanciát jelentett, hogy ő volt a 444 tartalmi vezetője, meghatározta a munkámat és motivációmat”.

Arra a kérdésre, hogy a lapnál tapasztalható feszültségnek van-e köze a távozásához, ezt felelte: „minden összefügg, hogy mennyire könnyű egy szerkesztőségben létezni, az rengeteg jelenségtől és helyzettől függ”.

Szintén a múlt héten jelent meg a hír, hogy a Telex egyik főszerkesztő-helyettese, Lovas Gergő a 444-nél folytatja - közli a rendkívül fontos híreket a 24.hu.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából