Ugrás a cikkhez
Reklám

A kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit, és ezek egyértelműek: a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat - jelentette be szombaton a magyar kormány hivatalos Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.




Közölte, az Ukrajna megtámadása miatt Oroszországra kivetett szankciók a háborút nem állították meg, Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak és okoznak.

A magyarok elsöprő többséggel elutasítják az olajszankciókat és a tervezett gázszankciókat, mint ahogy a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is - ismertette.

Az eredmények alapján a konzultáció kitöltői egyértelmű nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket - tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: az Európai Unióban a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat a szankciókról.

"A konzultáció eredménye irányadó a magyar közéleti szereplők számára, és azon leszünk majd, hogy Brüsszelben is meghallják azt" - fogalmazott. Hozzáfűzte: erre azért is nagy szükség van, mert a szankciós politika felülvizsgálata helyett új szankciókat akarnak bevezetni.

Szentkirályi Alexandra a kormány nevében köszönetet mondott annak a csaknem 1,4 millió embernek, aki a konzultáció során elmondta a véleményét.

A részletes eredményeket rövidesen közzéteszik a kormány hivatalos Facebook-oldalán - közölte.

"A konzultáció üzenete világos: felül kell vizsgálni a brüsszeli szankciós politikát. Nem tévútra vezető szankciókra, hanem mielőbbi béketárgyalásokra van szükség. A magyar kormány azon lesz, hogy érvényt szerezzen ennek" - összegezte Szentkirályi Alexandra.

Frissítés: Orbán Viktor = "magyar" baloldal?

"A baloldal továbbra is úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül" - mondja a Hollik nevű bohóc, miközben a saját főnöke az, aki az összes szankciós csomagot megszavazta. Így a "magyar baloldal" akár a "nemzeti kormánnyal" is helyettesíthető az alábbi szövegben:

A szankciókról szóló nemzeti konzultáció bebizonyította: a magyar baloldal továbbra is úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez szombaton eljuttatott videójában.

Hollik István közölte, hogy lezárult a nemzeti konzultáció kiértékelése. Csaknem 1,4 millió ember mondta el a véleményét.

"Az eredményekből tisztán látszik, hogy a magyarok nem támogatják az elhibázott brüsszeli politikát", a kitöltők elsöprő többsége nem kér a szankciókból - emelte ki.

A nemzeti konzultáció eredménye ugyanakkor még valamit bebizonyított: "azt, hogy a magyar baloldal továbbra is úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül" - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

"Azzal ugyanis, hogy Gyurcsány Ferencék Brüsszel és az elhibázott szankciók oldalára álltak, egyértelműen szembehelyezkedtek a magyar érdekkel, és a magyar emberek véleményével is, amit kifejeztek a nemzeti konzultációban" - mondta.

Ráadásul ezen politikájukon máig nem hajlandóak változtatni: a baloldal továbbra is a magyarokra erőltetné a szankciókat, sőt újabbakat is bevezetne.

"Nekünk viszont Magyarország az első" - jelentette ki Hollik István, hozzáfűzve: mindent megtesznek, hogy érvényt szerezzenek a magyarok akaratának. Ezért továbbra is nemet mondanak az elhibázott brüsszeli szankciókra. Mindent elkövetnek, hogy Magyarországot távol tartsák a háborútól, hiszen csak a béke jelenthet megoldást - hangoztatta a kommunikációs igazgató.

Kapcsolódó:

- Osztrák külügyminiszter: vitázgatnak a magyar kollégák, de végül úgyis beleegyeznek a szankciókba

- Saját megtért szövetségese leplezte le Orbánt: nem akadályozza a szankciós csomagot, minden más csak mítosz





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából