Alig egy évet volt szabadlábon, újra börtönben ül Pénzes Henrietta gyilkosa, írja a Délmagyar. A Muki becenevű "K." András a családját fenyegette meg életveszélyesen, ezért került újra rácsok mögé.
A lap úgy tudja, a rendőrök a szabadulása után is figyelték a cigányt, és az utánkövetéskor derült ki, hogy zaklatja a rokonait. Hogy meddig marad a rácsok mögött, egyelőre nem tudni.Fotó: Németh György / MTI

Emlékezetes: első fokon a Csongrád Megyei Főügyészség, másodfokon a Fellebbviteli Főügyészség is a bűncselekmény elkövetésekor még csak 15 éves, makói K. Andrást vádolta meg a különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberöléssel. A fiatal gyilkost 2007 novemberében ítélték el jogerősen a Szegedi Ítélőtáblán. A táblabíróság szerint erőszakos közösülés és kifosztás miatt is felelnie kellett, mert az erőszak után elvette a lány gyűrűit és telefonját. Az ítélőtábla a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki, de így is csak 15 évet kapott, ami egy évvel több, mint az első fokon eljáró, akkor még Csongrád Megyei Bíróság ítélete.

Korábban írtuk:

- Muki szabad, mint a madár: sem a rendőrség, sem az önkormányzat, senki sem foglalkozik azzal, mit fog tenni

- Szabadlábra kerül az áldozatát megerőszakoló, majd elevenen megégető cigánybűnöző

- Fotó: tekintse meg a Henit felgyújtó cigányt, amint mosolyog!

- Gyerekként is pszichopata volt Muki, Pénzes Henrietta cigány gyilkosa
- Pedagógiai szakvélemény: fékezhetetlen volt és verte osztálytársait Heni cigány gyilkosa

- Heni apja: ha az én fiam gyújt fel egy cigánylányt, már bosszút álltak volna