Ugrás a cikkhez
Reklám

A Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint többeket különféle módszerekkel kényszerítenek arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett.

Le tudja győzni Márki-Zay Dobrevet? - Voksolhat szavazásunkon!Márki-Zay Péter az ATV híradójának kérdésére, mit szól azokhoz a politikusokhoz, közszereplőkhöz, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, azonban a második fordulóban nyilvánosan Dobrev Klára mögé álltak, azt mondta: "alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk".

Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban.

Márki-Zaynak többen panaszkodtak, azonban neveket nem akart mondani. "Sajnos többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy-egy ilyen nyilatkozatba, és nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte" – állítja. A miniszterelnök-jelölt két politikusról tud, akiket zsarolni próbáltak.

A helyzet fokozódik, Gyurcsányné felveszi a kesztyűt




Jákob Peti is el van keseredve




Frissítés: csak akkor látja hazaárulónak őket, amikor fáradt

Márki-Zay Péter Szombathely főterén tartott beszédben elnézést kért azért, hogy hazaárulóknak nevezte azokat a párbeszédes és MSZP-s politikusokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a másodikban viszont Dobrev Klárát, írja a Mandiner.

A hódmezővásárhelyi polgármester azt állította,

rosszul fogalmazott, fáradt volt, mikor hazaárulózott.

Szombathelyi kampányrendezvényén újra elismételte, hogy neki több esélye van Orbán Viktor legyőzésére, mint Gyurcsány feleségének. "Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, ha azt szeretné, hogy neki jövőre kormányzati pozíciója legyen" – mondta.

2. frissítés: Dobrev nem tud olyan fáradt lenni

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Dobrev arról beszélt, most először van benne aggodalom. Azt látja, hogy az előválasztás első fordulója után felszabadult jókedv volt az ellenzéki választókban, most először érzi, hogy az ellenzéki pártok táborát üti meg a politika.

"Nem tudok olyan fáradt lenni, hogy lehazaárulózzam a versenytársaimat. Az a baj, hogy ez a sokadik olyan mondat, amivel megüti az ellenzéki tábort. Ezért azt is kérném Pétertől, hogy sokkal óvatosabban" – üzente a műsorból a politikus. Saját párttársait is arra biztatja, hogy ne vegyék fel a kesztyűt.

Dobrev szerint nem szabad nem igaz állításokat mondani. Van olyan, hogy negatív kampány, megérti, hogy ezt valaki használni akarja, de az ellenzéki előválasztásban nem lépheti át azt a határt, mint amit sokszor látunk a Fidesz részéről, ahol elhangzanak vádak, és később kiderül, hogy hazugság volt – mondta a miniszterelnök-jelölt.

Dobrev szerint zsarolás egyáltalán nincs a DK-ban, ez hazugság. Azt üzeni Márki-Zay Péternek, ha tud ilyenről, menjen el a rendőrségre és jelentse fel az illetőt, mert ez bűncselekmény.

Arról is szólt, hogy az egész ellenzéki előválasztásban mindenkinek kicsit vissza kellett fognia az egojából. Megjegyezte, hogy nem szabad veszélyeztetni az ellenzéki összefogást meggondolatlan kifejezésekkel. "Nem fogunk eljutni áprilisig akkor, ha össze fogunk veszni" - fogalmazott.

Szerinte azért támogatják őt más pártok politikusai, mert tudják, hogy az ellenzéki összefogás megvédése a feltétele a ’22-es győzelemnek.

Arról is szólt, hogy az elmúlt két napban előfordult vele, hogy odamentek hozzá csalódott szavazók, akik elbizonytalanodtak a 2022-es változásban.

Kapcsolódó: Gyurcsány megüzente Márki-Zaynak, hogy a gyurcsányozás nincs rendben

Korábban írtuk: Fittyet hánynak Karácsony kérésére: sorra állnak be az MSZP-sek Dobrev mögé





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából