Ugrás a cikkhez
Reklám

Jogerősen megszűnt a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP), s ugyanilyen kimenetelű felszámolási eljárás alá került a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt (FKGP). Az egykor Csurka István és Torgyán József által vezetett pártok utolsó komoly politikai megnyilatkozása az volt, hogy 2019-ben elnökeik együttműködési megállapodást írtak alá a Mi Hazánk Mozgalommal. Akkori vezetőik pedig 2022-ben már a Mi Hazánk színeiben indulnak.




 2019-ben Novák Előd kezdeményezésére előbb a MIÉP-pel, majd az FKGP-vel kötött együttműködési megállapodást a Mi Hazánk a nemzeti összefogás jegyében. Toroczkai László akkor elmondta: „Az együttműködés célja, hogy harmadik utat kínáljanak azoknak a magyar embereknek a számára, akik sem a Fidesszel, sem az egyesült balliberális tömbbel nem tudnak azonosulni.”



Toroczkai László és Nagy Tibor pártelnökök az együttműködési megállapodás aláírása után

 A három pártnak közös óriásplakátjaik és rendezvényeik voltak, sőt a nemzeti összefogás seregszemléje címmel már 10 szervezet közreműködésével tartottak nagyszabású, lovas felvonulást Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján.

Csurka István halála után dr. Fenyvessy Zoltán korábbi alelnök és országgyűlési képviselő lett a MIÉP elnöke, majd Nagy Tibor aktív tiszaeszlári polgármesterként. Ő azonban a legutóbbi önkormányzati választáson szoros versenyben alulmaradt, azóta a politikai szerepvállalástól visszavonult. A Kuruc.info meg nem erősített információja szerint valamilyen Állami Számvevőszékkel kapcsolatos vitájuk, illetve mulasztásuk miatt került felszámolási eljárás alá a MIÉP, ez volt az utolsó bejegyzés róluk a társadalmi szervezetek hivatalos bírósági nyilvántartásában (most már semmi sem található a nevük alatt):




Az országgyűlési választáson azért sem volt reális a MIÉP szavazólapra kerülése, mert akkor 10 (vagy az FKGP-vel együtt 15) %-ra növekedett volna a parlamenti küszöb. Bár Nagy Tibor utolsó pártelnök már nem politizál, de a szintén Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Kisvárda központú választókerületben a Mi Hazánk színeiben indul képviselőjelöltként az egykori MIÉP utolsó meghatározó vezetőinek egyike, Perdiák János, illetve a MIÉP tagja volt korábban maga Toroczkai László és Novák Előd is.

Az FKGP korábbi elnöke, Hajdara Roland a gyöngyösi választókerületben lesz a Mi Hazánk jelöltje. A Független Kisgazdapárt utolsó elnöke viszont Balogh Károly volt, aki magát hajléktalannak nevezi, és az FKGP több mint 50 millió forintos köztartozása miatt indult vezetése alatt felszámolási eljárás a párt ellen a társadalmi szervezetek hivatalos bírósági nyilvántartása szerint:






Az FKGP-t immár nem elnök, hanem kizárólag egy felszámolóbiztos képviseli

A nemzeti összefogás viszont egyre jobban működik a harmadik utas tömörülések közt, pl. nyolc aktív szervezet összefogásával lesz megemlékezés a Rongyos Gárda 100. évfordulós jubileumáról, gyakran működnek együtt a Nemzeti Jogvédő Szolgálattal, illetve számos határon túli kapcsolata is van a Mi Hazánknak, és széles nemzeti összefogással működik az Attila Védvonal Emléktúra is. További friss példa az együttműködésre, a hazafias szervezetek közös, összehangolt fellépése az LMTQP+-lobbi ellen.

(Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából