Ugrás a cikkhez

A liberális párt szabadságeszményébe nem fér bele a bűnözés elleni a tiltakozás. Pontosan tudjuk, hogy a cigánysimogatás vagy a probléma rendpárti megoldásának hazugsága ("két hét") mihez vezet, több mint 30 éve isszuk a bal- és jobblib mellébeszélés levét. Alább a párt közleménye:

A Mi Hazánk Mozgalom ismét gyűlöletkeltő demonstrációt tervez, amelyet július 25-én Jászapátiban kíván megszervezni, egy héttel a Roma Holocaust emléknapja előtt, a Momentum pedig ezt nyíltan elítéli!

A Mi Hazánk által tervezett politikai demonstráció maradandó sérülést okoz a társadalomban, mivel az alkalmas a közösség elleni uszításra és gyűlöletkeltésre!

A Momentum szerint a Mi Hazánk Mozgalom gyűlölet alapú politizálása káros, ráadásul alkalmatlan a párbeszédre, a társadalmi béke megőrzése helyett a zűrzavart és az anarchiát kelt. A politikai hisztériakeltés és a politikai haszonszerzés reményében kollektíven bélyegzi és félemlít meg etnikai kisebbséghez tartozó magyar honfitársainkat.

A Momentum a fentiekben foglaltak alapján kéri a Magyar Rendőrséget, hogy végezze a dolgát és tiltsa be a július 25-ére Jászapátira tervezett Mi Hazánk Mozgalom által bejelentett demonstrációt, mert gyűlöletkeltésre és uszításra alkalmas és minden eszközzel álljon a törvényesség oldalára, ne engedjen teret a gyűlölet alapú politizálásnak!Ilyen az, amikor egy momentumos találkozik a szomorú valósággal

További pikantériája az állásfoglalásuknak, hogy nemrég a saját önkormányzati képviselőjüket verték meg a Jászságban, de abból sem tanultak.
Eközben a Jászapátiban készülődő tüntetés ellen eddig az alábbi bűnpártoló szervezetek és magánszemélyek adtak ki írásbeli tiltakozást, a számuk egyre csak nő:

1. Idetartozunk Egyesület

2. Országos Roma Önkormányzat

3. Jász-Nagykun megyei Területi Roma Önkormányzat,

4. 1Magyarország Kezdeményezés

5. Felső Szabolcsi Roma Érdekvédelmi Egyesület- Ajak Település

6. Hívatlanul Mozgalom

7. Romani Drom Egyesület - Hajdúszovát

8. Siófok Város Roma Önkormányzata

9. Rom Sam Roma Egyesült

10. Civil Bázis Mozgalom

11. Főnix Mozgalom

12. Dzsaj Bhim Triratna Buddhista Közösség

13. Amrita OBK Egyesület

14. Jándi Zsuzsanna - Budapest

15. Pest Megyei Roma Szervezet

16. Diverse Youth Network

17. Hajdúszovát Roma Nemzetiségi Önkormányzata

18. Egri Péter

19. Romano Instituto

20. Bagázs Közhasznú Egyesület

21. Zoltai Andrea

22. Ferencvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

23. Nagykállói Romák Érdekvédelmi Szervezete

24. Működők Egyesülete

25. Partners Hungary

26. POFA Egyesület

27. XV. RNÖ

28. JövőKép OSK Egyesület

29. AMENCA Csoport

30. Fővárosi Roma Önkormányzat

31. Amari Kris Szervezet

32. Terno Drom Egyesület

33. Új Roma Innováció Alapítvány

34. Romani Design

35. Van Helyed Alapítvány

36. Momentum

37. Karisz Kisbbségi Egyesület – Somogy

38. Tiszaalpár Roma Önkormányzata

39. SZOCSOMA

40. Miskolci Romák Érdekvédelmi Szervezete

41. Remény Hídja Egyesület

42. Tanítanék Mozgalom

43. Szászvári Roma Önkormányzat

44. Hajdúszoboszlói Roma Önkormányzat

Szombati frissítés: Mi Hazánk: elképesztő, hogy a Momentum nem a bűnözés miatt aggódik

Egészen elképesztő, hogy a Momentum nem a bűnözés miatt aggódik, hanem a Mi Hazánk Mozgalom demonstrációját akarja betiltatni, amelyet azért tartunk, hogy felhívjuk a figyelmet a közbiztonság tarthatatlan állapotára, és nyomást gyakoroljunk a kormányra és a hatóságokra, hogy kezdjék el végre megvédeni a becsületes jászsági embereket - írja közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke.

Ismert, hogy Jászapátiban néhány hét leforgása alatt két lincselési kísérlet is történt. Jelzem a Momentum vezetőinek, hogy nem csak Jászapátiban, de sajnos az ország több száz településén is hasonló állapotok uralkodnak. A Momentum vagy nem tudja, vagy nem akarja tudni, de hazánkban egyre több az élhetetlen település, ahol a becsületesen és tisztességesen élő embereket terrorban tartják és sok esetben csak a településről való elköltözés az egyetlen út számukra. Közben ingatlanjaik értéke sok esetben nullára csökken, amiért egy életen át keményen dolgoztak azt elveszítik.

A Mi Hazánk Mozgalom ma egyetlen pártként áll ki a tisztességes, becsületes emberek védelmében és a 2022-es választások után a Parlamentbe kerülve minden törvényes eszközzel azért fogunk dolgozni, hogy megállítsuk a no-go zónák terjedését, a már meglévőket pedig felszámoljuk.

Kapcsolódó: Toroczkai: most szólaljanak meg Donáth Annáék, de ne a Duna-korzóról, hanem a Jászságból!

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából