Ugrás a cikkhez
Reklám

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány öt kérdésben - jelentette be szerdán Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videóban. /Bővített hír./

Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvények miatt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a Facebook-videóban, amelyben bejelentette a népszavazást. A kormányfő arról beszélt, hogy Brüsszel az oktatási és a gyermekvédelmi törvény módosítását követeli.

Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal – fogalmazott.

A kérdések:

Frissítés: "a Mi Hazánk sikere a gyermekvédelmi népszavazás, ám csak félmegoldás" - további kérdéseket javasolnak

A Mi Hazánk saját sikerének tekinti a gyermekvédelmi népszavazást, hiszen ezekre a problémákra akcióinkkal és javaslatainkkal mi hívtuk fel a társadalom figyelmét, ugyanakkor nem állhatunk meg félúton. Itt is a szokásos fideszes félmegoldással találkozhatunk ugyanis: minden józan gondolkodású ember egyetért ezekben a kérdésekben, ám az intézkedések nem elegendőek a megfelelő védelemhez.

Akár a homoszexuális propaganda iskolai tiltásáról, akár a médiatartalmak korlátozásáról van szó: a Mi Hazánk volt a pártok közül az első, amely a gyermekek védelme érdekében történt fellépést sürgette, sőt jogszabálymódosítást is kezdeményeztünk már több mint két éve, amit akkor (lehet, hogy még Szájer József sugalmazására) a Fidesz is elutasított. De támogatni is jobb későn, mint soha. Örülünk, ha a kormányban meggyengült a homoszexuális lobbi.

Ugyanakkor a szexuális deviáns propaganda visszaszorításához és tilalmának érvényesítéséhez elengedhetetlennek tartjuk, hogy a Büntető Törvénykönyv az orosz modell szerint büntetéssel is sújtsa a tilalom megszegőit - erről teljesen megfeledkezett a kormány, így pedig nem sok foganatja lesz a tilalomnak. Fontos lenne az is, hogy a szexuális deviáns propaganda ne csak a kiskorúak irányában, hanem a társadalom egésze tekintetében is legyen tiltott.

A faltörő kos szerepét továbbra is vállalva azt kezdeményezi a Mi Hazánk, hogy ne végezzen félmunkát a kormány, a gyermekvédelmi kérdéseket egészítsük ki az alábbiakkal:

A Mi Hazánk elvárja a kormánytól, hogy ezekre is adjon érdemi választ - a gyermekek védelme érdekében, írja közleményében Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.

Frissítés: már be is nyújtották a népszavazási kérdéseket az NVB-hez

A kormány benyújtotta a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB).

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán az NVB-hez 2021-ben benyújtott országos népszavazási kezdeményezések között szerda délután már meg is jelentek a kormány által benyújtott kérdések.

Az NVB-nek a szerdai benyújtástól számítva 60 napja van arra, hogy döntsön a kérdés hitelesítéséről. Az NVB akkor hitelesíti a kérdést, ha az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésről van szó, és ha nem ütközik tiltott tárgykörbe - például a költségvetés vagy nemzetközi szerződések ilyen tárgykört jelentenének -, továbbá, ha egyértelmű a kérdés megfogalmazása. Az NVB határozata ellen 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriához, amelynek 90 napja van arra, hogy jogerősen eldöntse, a népszavazásra feltenni kívánt kérdés hitelesíthető-e.

Papírforma a ballib ellenzék viszonyulása és az arra adott fideszes válasz is

A baloldal Brüsszel és az LMBT-aktivisták oldalára állt - közölte a Fidesz szerdán a baloldali pártok gyermekvédelmi népszavazásról szóló nyilatkozataira reagálva az MTI-vel.

Azt írták: Brüsszel visszaél a hatalmával, "fenyegetőzik", mert a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban. A baloldal, mint ahogy a migráció ügyében, úgy most is Brüsszel oldalára állt - fogalmaztak a közleményben. Hozzátették: a brüsszeli bürokratáknak és a Soros-szervezeteknek az fáj, hogy az LMBT-aktivistákat nem engedik a gyerekek közelébe.

Kiemelték: a Fidesz-KDNP támogatja a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazást és a jövőben is határozottan kiállnak a gyermekek védelme mellett.

(Kuruc.info - MTI - 24 nyomán)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából