Ugrás a cikkhez
Reklám

Az elmúlt napokban a nagy nyilvánosságot elkerülte, hogy egy nem mindennapi döntést fogadtak el az Európai Unió parlamentjében. Az esetről a magyar nyelvű médiában semmilyen információ nem jelent meg (ez nem egészen így van, mi tegnap vezető hírként hoztuk a PCX írását, melyet az ezt a cikket jegyző Erdély.ma most vett át - a szerk.), pedig az ügy érdekelheti a szavazópolgárokat, hiszen nem másról van szó, minthogy az EU jóváhagyta a magánkommunikáció megfigyelését, ez pedig minden tagállamra kötelező.




Még egyértelműbben: a gyerekek jogaira hivatkozó csomagolásban megszületett a jogi kerete az állampolgárok totális megfigyelésének. Azaz a kormányok, a globális cégek felhatalmazást kapnak a személyes kommunikáció követésére, még egyszerűbben fogalmazva: bírósági felhatalmazás nélkül, puszta gyanú alapján ezentúl bárhol, bármikor belenézhetnek az elektronikus postaládájába, elolvashatják az üzeneteit.

Mindezek előtt viszont egy érdekes jelenségre érdemes figyelni: a Fidesz kommunikációjában a magyarországi balliberális ellenzéki pártok úgy szerepelnek, mint a globális Soros-hálózat lerakatai, akik a magyar érdekek ellen dolgoznak.










Természetesen ebben az összefüggésben nem meglepő, hogy Gyurcsány Ferenc feleségétől, Dobrev Klárától a momentumos Cseh Katalinig mindenki támogatta az állampolgári szabadságjogokat semmibe vevő, a diktatúrára hajazó megfigyelési javaslatot az Európai Unió parlamentjében, hiszen a "gazdáik" érdekeit védik.

A különös koalíció viszont azzal vált teljessé, hogy most Dobrev Klárához és a Momentumhoz a Fidesz is csatlakozott. Úgy tűnik, ha a szavazó állampolgárokat kell megfigyelni, akkor az ellenzék és a kormánypárti képviselők félre tudják tenni a nézetkülönbségeiket.







A globális világgal szembeni magyar szabadságharcot hangoztató Fidesz képviselői mindannyian megszavazták az állampolgárok totális megfigyelését lehetővé tevő jogszabályt. Ez alól nem kivétel az RMDSZ két magyar képviselője sem, írja az Erdély.ma.







A megfigyelési javaslatot megszavazó képviselők listáját itt találja meg.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából