Ugrás a cikkhez
Reklám

Szerény becslések szerint is legalább tíz évet késett a jászsági helytartó Pócs János fideszes országgyűlési képviselő a tegnap éjszaka közzétett azon kijelentésével, hogy megvédi a Jászságot és Jászapáti lakóit.

A Jászság nyugodt életre vágyó lakossága ugyanis legalább annyi ideje retteg azoktól a cigány származású bűnözőktől és rendbontóktól, akiknek a tevékenységét Pócs János a június elején történt újabb lincselés bekövetkeztéig tétlenül szemlélte.

Persze azóta megint áll a bál a Jászságban, és a mindennapos bűncselekmények, megfélemlítések mellett egyes cigány vezetők részéről folyik a szélsőséges indulatkeltés is, amely bizonyára nem szúr szemet a fideszes képviselőnek, hiszen ez számára eddig is természetes volt.

Viszont ahhoz eddig nem lehetett hozzászokva, hogy a jászsági lakosság segítségkérésére megmozduljanak az ország tettrekész közösségei, és szolidaritást vállaljanak a félelemben élő lakossággal. Ezt az együttérzésünket fogjuk kifejezni július 25-én Jászapátiban, egy bejelentett rendezvény keretében, még akkor is, ha ez nem tetszik az országgyűlési képviselőnek.




Vélhető, hogy neki jobban tetszett, amikor májusban az idei első lincselést követő hétvégén egyes cigány vezetők uszítására nem bejelentett, megfélemlítő gyülekezés volt a jászapáti piactéren, majd egész napos gépkocsis felvonulással borzolták a helyi lakosság kedélyállapotát. Amely eset arra enged következtetni, hogy a lincselőknek lehet felvonulni Jászapátin a városközpontban, a jogkövető állampolgároknak pedig nem.




Mindemellett, hogy elismerem Pócs János azon erőfeszítését, hogy a második lincselést követően kivonatta a forgalomból az őt fenyegető helyi drogbárót, de jól láthatóan ezzel nem oldotta meg a problémát. Ahhoz, hogy Jászapátin rend legyen, és ne csak az oda vezényelt készenléti rendőrség tudjon ideig-óráig rendet tartani, széleskörű társadalmi összefogás kell, és támogatni, nem pedig akadályozni azokat az erőket, amelyek következetesen kiállnak a rend és a biztonság mellett.

Pócs Jánosnak lehetne már annyi tapasztalata, hogy - választási kampány ide vagy oda - nem lehet egyszerre megfelelni a bűnözői életvitelt folytató csoportoknak és a rendpárti lakosságnak.

Jászapáti lakosságának a többsége rendet szeretne, és végre biztonságban élni. Ez az alapvető állampolgári joga súlyosan sérült az elmúlt évtizedben a helyi lakosságnak, és ebben a kialakult állapotban nem megkerülhető tényező az országgyűlési képviselő felelőssége sem.

Azt gondolom, a bölcs hozzáállás most az lenne, ha Pócs János nem azokat támadná, akiket a félelemben élő lakosság az utolsó reményeként hív és vár, és nem azokat vádolná gyűlöletkeltéssel, akik a rend pártján állnak.

A gyűlölet már régen el van hintve, hiszen ilyen nyílt magyargyűlölettől vezérelve még soha nem követtek el ennyi célirányos etnikai alapú támadást a társadalmi többséget alkotó, őshonos magyar lakossággal szemben, mint napjainkban.

Ezért mi ott leszünk július 25-én Jászapátiban, és természetesen nem hagyjuk magára azt követően sem az ott élő lakosságot, annál is inkább nem, mivel a háttérben már létre is jött a helyi önvédelmi közösségünk.

Szebb jövőt, Jászapáti!

László Attila
MÖM vezető

Az említett közlemény:

Korábban írtuk: Toroczkai: a hatalom a cigánybűnözők oldalára állt Jászapátiban





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából