Ugrás a cikkhez
Reklám

Mint arról mi is beszámoltunk, München polgármestere szivárványos stadiont akar a június 23-i Németország – Magyarország Európa-bajnoki meccsen, hogy ezzel "a tolerancia és egyenlőség melletti kiállásának adjon hangot". A kezdeményezéssel egyetért a müncheni városi tanács mind a hat frakciója, az ő közleményük a magyar parlament által elfogadott pedofiltörvényt is megemlítette.

"Köszönjük München!" – írta ezzel kapcsolatban Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere (természetesen fittyet hányva a magyar helyesírási szabályokra).




Nem ez az első magyarellenes megnyilvánulása a DK-s politikusnak, a Magyarország-Írország meccs után például – amikor is az írek letérdeltek a négerek előtt, míg a magyarok állva maradtak – azt írta: "Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni..."

Frissítés: ajvé, korai volt az öröm

Nem lesz szivárványos szín, az UEFA ugyanis nem járult hozzá a müncheni szociáldemokrata városvezetés kéréséhez – írja a német Bild.de.

A kérelmet hétfőn az UEFA elutasította, így nem engedélyezte a nyílt politikai állásfoglalásnak számító fényfestés elhelyezését
az arénán, ugyanakkor a német csapatkapitány szivárványos karszalagjával szemben nem emelt kifogást. A nap folyamán több német lap sem tartotta megvalósíthatónak ezt a nyílt politikai akciót, végül a Bild adta közre a hírt hétfőn este.

(Mandiner nyomán)

Kapcsolódó: Niedermüller-díjat alapított a Mi Hazánk a hungarofóbok számára





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából