Ugrás a cikkhez
Reklám

A korábbi pártelnök megint rácsodálkozik arra, hogy megérkezett a Jobbik annak az útnak a végére, amelyen ő indította el, élén az általa támogatott Jakab Péterrel...

A "megoldási javaslata" a bejegyzés végén pedig még mindig a Spinoza-ház, azaz "a törzsi gondolkodás feladása", "hidak építése" - tehát az ellenség egyoldalúan barátként való kezelése, miközben ő továbbra is gyűlöl és ellenségnek tekint minket. Nincs is jobb módszer a biztos bukáshoz.

Pár gondolat a kormányváltás szükségéről

1. Szükséges-e Magyarországon kormányváltás? Igen.

2. Szükséges-e Magyarországon rendszerváltás? Igen.

3. Az ellenzéki összefogás hozhat-e kormányváltást?
Egyelőre a saját teljesítménye alapján nem. Nem az erősek szövetsége állt össze, hanem a meggyengültek kapaszkodtak egymásba. (Talán kivétel a DK, amely egyedül várja kirobbanó formában a választást.)

4. Biztos, hogy nem?
Nem biztos. Ahogy Budapesten betolta az ellenzéki kampányt Borkai Zsolt ügye, úgy még egy-két Szájer-féle botrány, és jöhet az O1G-kormány.

5. Ha nyer az ellenzék, lesz rendszerváltás?
Nem. Egyrészt matematikailag nem valószínű a kétharmad, másrészt ha mégiscsak meglenne, az ellenzék összetétele miatt nem lenne valódi rendszerváltozás, csupán visszatérés a 2010 előtti rendszerhez.

6. De az nem jobb?
Alkotmányos értelemben igen, de morálisan éppen az a rendszer vezetett 2010-hez. A Gyurcsány-éra nem ellenfele az Orbán-korszaknak, hanem teremtő oka.

7. Miért, Gyurcsány Ferenc nem változhatott meg?
Látott valaki erre utaló jelet? Beszélt ilyenről valaha is ő maga? Nem.

8. Akkor hogyan lehet rendszerváltozás is?
Ha előbb megelőzi egy társadalmi mentalitás-változás. A kormány- és rendszerváltás enélkül semmit sem ér. Nem elég Orbán Viktort és NER-t lecserélni, hanem azt kell lecserélni, megváltoztatni, ami az egészet létrehozta.

9. Mi hozta létre a NER-t?
Mi hoztuk létre mindannyian, azok is, akik gyűlölik. A magyar társadalom uralkodó mentalitása: a törzsi gondolkodás, az ebből következő és folyamatos hideg polgárháború, valamint az oldalak közötti hidak hiánya. Ha a NER-t le akarjuk váltani, akkor előbb ezen kell változtatni. És ha ezen változtatunk, akkor lesz majd igazi kormányváltás és valódi rendszerváltás.

10. De hogyan?
Érdemes a változást magunkon kezdeni. Meg tudom-e érteni a másik oldalon állók érveit, sérelmeit, céljait? Ha nem, akkor bennem van a hiba, nem bennük.

Korábban írtuk:

- Vona: Jakabék átmentek a hídon, és ott rekedtek a baloldalon

- Már Vona szerint sem lehet megkülönböztetni az általa támogatott Jakab ténykedése nyomán a Jobbikot a DK-tól

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából