Ugrás a cikkhez
Reklám

Sneider Tamásról régóta beszélték, amiről most megtudtuk, hogy a Jobbik elnökségének be is ismerte: 1997-98 között életvitelszerűen koldult Triesztben, majd szerte Nyugat-Európában, magát délszláv háborúkat megjárt horvátországi veteránnak hazudva, holott sosem harcolt sehol, sőt, sorkatona sem volt Magyarországon: hamis papírokkal egészségügyileg alkalmatlannak nyilváníttatta magát.




Bár életerős férfi volt, munka helyett választotta megélhetésnek a koldulást a húszas éveinek derekán Sneider Tamás, aki később sem bizonyult szorgalmasnak: diplomát azóta sem szerzett, holott szinte közjogi méltóságként, az Országgyűlés alelnökeként a legmagasabbra jutott kontraszelektált politikus, akinek nincs felsőfokú végzettsége, illetve nyelvvizsgája, nyelvismerete sem. Az Országgyűlés alelnökeként ennek ellenére 2014 óta felveszi a kétmilliós tiszteletdíját, jelenleg pontosan havi 1 979 400 forintot - az egyéb juttatásain kívül, mint amilyen a szolgálati gépkocsi sofőrrel, lakhatási támogatás stb.



Már most alig várja, hogy nyugdíjba mehessen...

Sneider Tamás egri származású, megyei kapcsolat fűzte Vona Gáborhoz, a vele való barátságának köszönheti, hogy a Jobbik, majd az Országgyűlés alelnöke lehetett.




Az egyik egri alpolgármester, Minczér Gábor még régebbi barátja: vele volt vándorkoldus Olaszországban, később Nyugat-Európában, egy településen kb. három napig tartózkodtak. Minczért egyébként betöréses lopásért is elítélték, és tiltott koldulásért kitiltották az olaszországi Pordenone városából.

Sneider a politikában gyakran hangoztatja szociális érzékenységét, de azt sosem árulta el, hogy a munka helyett ő is jobban szerette a koldulást. Bár többször tanúbizonyságot tett műveletlenségéről, magát történész-demográfusként és „szociológiával foglalkozó szakemberként” mutatta be, legutóbb pedig így nyilatkozott önmagáról (amikor kitűzte, hogy a Jobbik pártigazgatója lesz):

Sokrétű személyiség vagyok, mondhatnám azt is, hogy valamilyen szinten mindenhez értek.

A munka nélküli pénzszerzéshez bizonyosan, a Jobbik elnökeként viszont a Vona-vezette párt 2018-as 19%-os országgyűlési választási eredményét az ő vezetése alatt sikerült a 2019-es EP-választásra 6%-osra zsugorítania, az önkormányzatin pedig már önállóan nem is nagyon indultak, csak a balliberális szoknyák alá bújva.




Koldulnia azért a jövőben sem kell majd, hiszen vezetése alatt megszavazta a Jobbik az országgyűlési képviselők kétszázezres fizetésemelését (mondván: nem ülhetnek ott éhbérért), így ő már havi kétmilliós fizetést zsebelhet be az Országgyűlés beszédhibás alelnökeként, és ha az kevés lenne, ott van a Jobbik, frakciója és pártalapítványa évi 2,7 milliárd forintnyi állami támogatása (miközben az éhes középvezetőknek egy jóval kisebb ÁSZ-bírságra hivatkozva nem nagyon adnak már pénzt, legfeljebb alamizsnát).

(Kuruc.info)

Korábban írtuk: Még a maradék Jobbikban is képesek belharcolni - jákobinusok és heftiferdítők fúrják egymást Gyurcsány árnyékában





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából