Ugrás a cikkhez
Reklám

Csütörtökön délután 3-kor elkezdődött a győri közgyűlés alakuló ülése. A botrányba keveredett, majd a Fideszből kilépett, és később a posztjáról is pénteki határidővel lemondott polgármestert, Borkai Zsoltot megtapsolták a terembe érkezéskor a képviselők.

Közben az épületben a terem ajtaját kintről körülbelül 50 tüntető nyomja, üti, dörömbölnek, sípolnak, a biztonsági őrök pedig igyekeznek belülről kifelé támasztani az ajtót. A városháza ajtajára óvszereket akasztottak a demonstrálók - írja az Index.

Borkai Zsolt beszéddel nyitotta meg az ülést, de abból nem lehetett hallani semmit a teremben a zaj miatt.

Közben az elvileg nyílt ülésre a tüntetők miatt nem lehetett bejutni, Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselőt a képviselői igazolvánnyal sem engedték be a biztonsági őrök.

Az eskütétel után egyenként aláírták a képviselők az eskünyilatkozatokat, majd alpolgármestereket választanak Borkai javaslata alapján. Ekkorra már kicsit csendesedett a folyosói zaj, de azért még jócskán beszűrődött a kiabálás, dörömbölés.

Borkai Zsolt pénteki határidővel jelentette be lemondását. Ez azt jelenti, hogy most megalakul a közgyűlés Borkai vezetésével, majd ő lemond, és nélküle, valószínűleg az alpolgármesterek vezetésével működik a városháza az időközi polgármesterválasztásig. A választás a kitűzés után 70-90 nappal, azaz január-február tájékán lehet.

Kapcsolódó:

- Schmidt Mária és Ungár Péter - a zsidó-homokos tagozat megjelenítői a "nemzeti" Fidesz környékén

- "Puccsszerűen" hagyták ott Schmidt Máriát a munkatársai - egyetlen pikáns kivétellel





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából