Ugrás a cikkhez
Reklám

Korunk jelképének is tekinthetjük a magát ügyesen menedzselő madame-ot és a szerény képességekkel megáldott fia gyors karrierjét.




A zsidó származását letagadó Schmidt Mária a Fidesz értelmiségi hátterének egyik meghatározó alakja. Miután elhunyt férje után jelentős vagyont örökölt, ma már politikai és gazdasági befolyása is jelentős. Az öregedő, és a sajátos rasszjegyekkel rendelkező Schmidt mindent és mindenkit maga alá gyűrt: önimádata, képmutatása, agresszivitása és erkölcstelensége talán csak Zoltai Gusztávéhoz hasonlítható, aki volt pufajkás, munkásőr, kommunista párttitkár, besúgó, buzi és zsidó vezető. A Mazsihisz éléről gazdasági visszaélések alapos gyanúja miatt távozott, de nagyot nem bukott. Zoltai egész életében a jobboldali magyarok és a kereszténység ellen tevékenykedett. És amikor mindenki azt hitte, végre megbukott, a nagy hatalmú fideszes Lázár János nyújtott neki menedéket a Miniszterelnökségen. Ennyit a politika, a tisztesség és az erkölcs közötti viszonyról.

Schmidt gátlástalanságára jellemző, hogy sokak megdöbbenését kiváltva megjelent Lovas István, a népszerű jobboldali újságíró temetésén, miközben szinte mindenki tudja, hogy Lovas a lehető legkártékonyabb közszereplőnek tartotta Schmidt Máriát és családját. Rossz nyelvek szerint Schmidt csak azért ment oda, hogy megbizonyosodjon róla, hogy Lovas valóban meghalt. Sajnos Lovas István valóban elhunyt, így tovább gyengült az igazmondók tábora.

Schmidt holokauszt-kutatóként kezdte, és elég messzire jutott. Rendkívül hatékony és elképesztően célratörő. Erkölcsi kategóriákkal nehéz leírni a tevékenységét. Egykori munkatársai ma is rettegve beszélnek kiszámíthatatlanságáról, üvöltözéseiről, hisztérikus dühkitöréseiről.

A Schmidt-Ungár házaspár meggazdagodásának története igencsak fordulatos volt. Erről az érdeklődők Kőszeg Ferenc egykori SZDSZ-es vezető írásaiban is találhatnak érdekes részleteket. A nagyasszony mindig tudta, kikhez érdemes törleszkedni. Volt idő, amikor Orbánt tehetségtelen bunkónak tartotta, és a Magyar Nemzetben megnyugtatta híveit: „Jones gazda már nem jön vissza.” Miután mégis visszajött, illetve el sem ment, a korábbi holokauszt-szakértő rögtön tudta, hol a helye. Most Orbánt imádja és isteníti, ami a jelek szerint igencsak kifizetődő. Közben persze üzletel és működteti a Terror Házát, ahol éjszakánként a kommunisták szelleme mellett az ő szelleme is ott bolyong a falak között.




Schmidt szűkebb és tágabb környezetében mindig nagy számban voltak zsidók. Csak néhány név: Breuer Péter, a szekus besúgó Heltai Péter, Anne Applebaum, Hankiss Ágnes. Hegedűs Zsuzsanna, Mráz Ágoston Sámuel, Lánczi Tamás és András, Fellegi Tamás, Deutsch Tamás, Kolosi Tamás, Németh Péter, Seres László stb. Miután Schmidt nem egyszerű eset, a vele való kapcsolattartás sem könnyű. Ezt az érintettek naponta tapasztalják.

Ma már nyilvánvaló, hogy Schmidt egyik legfőbb törekvése az volt, hogy minél több magyarországi zsidó találjon politikai otthonra a Fideszben, vagy annak környékén. Ezt erősíti az a városszerte tényként kezelt híresztelés, miszerint Schmidt Mária évtizedek óta kiváló kapcsolatokat ápol Izrael és az Egyesült Államok nagykövetségeinek vezetőivel.

Schmidt állítólagos ágyasa (élettársa?), Gerő András ugyancsak zsidó. Ez a visszataszító SZDSZ-es karrierista figura korábban gyűlölte Orbánt és a Fideszt. Magyar- és keresztényellenessége kétségbevonhatatlan: ő még a filoszemita Romsics Ignácot is leantiszemitázta…




Gerő sokat mutatkozik a Terror Házában, Schmidt Máriával sokszor együtt fogadják ügyfeleiket. Sokak megdöbbenésére újabban rendszeresen feltűnik különböző jobboldalinak gondolt médiumokban, ahol mérsékelt és jelentős történésznek próbálja eladni magát. Gerő András, a magyarországi zsidó szellemiséget képviselők egyik legundorítóbb figurája. A Schmidt-Gerő kettős tevékenysége és stílusa sokakból csinál antiszemitát, amit mi természetesen a legkevésbé sem bánunk. De lépjünk tovább.

Nyilván sokan tudják, hogy Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője Schmidt Mária gyereke. Ez a szerencsétlen kis buzeráns, többek között a CEU-n tanult zsidó geográfus szerény képességei ellenére pártja egyik legtöbbet szereplő politikusa. Ungárnak viszonylag könnyű dolga van, miután 15 milliárdos vagyonnal rendelkezik: annyi médiafelületet vásárolhat magának, amennyit csak akar. De nem kell sokat költenie, mert Schmidt Mária támogatása révén is kielégítheti szereplési vágyát, és áttételesen ugyan, de végül is a Fidesz pénzén, pontosabban közpénzen gyalázza a Fideszt. Azon azért érdemes elgondolkodni, hogy Schmidt Mária fia mit keresett az Orbánt gyűlölő, Soros-féle zsidó szellemiségű CEU-n, a balliberális szellemi aktivisták és terroristák kiképzőpontjában...




A 2019 áprilisa óta bevallottan is "meleg", magyarul buzi Ungár ebben a minőségében küzd azért az emberellenes célért, hogy a ferde hajlamú "házaspárok" gyermekeket fogadhassanak örökbe. Péterke egyébként az unokaöccse a leszbikus Ungár Klárának, akivel így együtt erősítik a szivárványos LMBTQSTB mozgalmat. Mellesleg több mint feltűnő, hogy a budapesti zsidó szubkultúra tagjai között mennyire gyakori ez a szexuális deviancia.

 


Ilyen anyagi és politikai háttérrel Ungárnak nincs nehéz dolga. Schmidt Mária a tőle megszokott tempóban menedzseli fiacskáját. Sokak megdöbbenésére nemrégiben Ungár Péter a Magyar Nemzetben energiaszakértőként jelentetett meg egy középiskolai szintű dolgozatot. A televíziók szerkesztői már tudják, hogy Péterrel óvatosan kell bánni, kíméletesen kell kérdezni, különben másnap anyuka a sarokba állítja őket. Persze vannak alapból lelkes műsorvezetők is: Rónai Egon (ATV) valósággal rajong a kis politikai zseniért, ami azért nem nagy csoda, mert a tulajdonos Hit Gyülekezete is imádja a zsidókat, Izraelt és a liberalizmust is. Akkor is, ha az éppen zöld.

Az LMP egyébként ma is őrzi a félőrült, pedofil Daniel Cohn-Bendit szellemiségét: ez egy abszolút nyitott, határok nélküli baloldali, liberális és zöld párt. Bár a jövője kétséges, de itt mindenkinek volt helye: itt futott be szép karriert a hisztériára hajlamos Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt és Hadházy Ákos, a mindenkit leleplező vagy lehallgató, szárnyaló fantáziával megáldott, a hanyattesésben is járatos állatorvos. De ne feledkezzünk meg Schmuck Erzsébet kvótanőről se, aki állítólag Schmidt Mária barátnője. De itt ütötte vagy lökte meg Hadházy-t Sallai R. Benedek is. Ebben a színes, anarchista, zöld és liberálvörös pártban a budapesti zsidó szubkultúra jelentős számban képviselteti magát.

Az LMP korunk jelensége: hiperaktív, semmire sem jó tehetségtelen senkik gyűjtőhelye. De a tömegdemokrácia korában innen indulva néhány törtető szerencsés politikai karriert építhet magának. Ilyen például a VII. kerületi bevásárlócsarnokból induló, zöldségkereskedelemmel foglalkozó Csárdi Antal, aki szemmel láthatóan jól érzi magát az országgyűlési képviselő szerepkörében. Tudatlansága, szerény képességei nem zavarják.

Ungár politikai pályafutásának érdekes fejleménye, hogy elhagyta Budapestet, és Szombathelyről indulva nyitott új fejezetet. Amúgy a városhoz sem neki, sem rokonainak nincs semmi köze, de interjúiban már megjelent a szombathelyi lokálpatrióta szellemiség… Szereti ezt a várost. Hogy miért? Ki tudja. A legegyszerűbb magyarázatnak egyébként az tűnik, hogy anya és fia kiszúrták, hogy Szombathelyen gyenge és megosztott a jobboldal, így egy jól finanszírozott kampánnyal egy baloldali-liberális-zöld jelölt is győzhet. Péterke presztízsét tovább növelné egy egyéni országgyűlési körzetben elnyert képviselői hely. A szándék komolyságát jelzi, hogy Ungár internetes médiumot működtet a városban.

Ráadásul fideszes körökben arról hallani, hogy Schmidt Mária megfenyegette a szombathelyi jobboldaliakat azzal, hogyha nem bánnak rendesen a fiacskájával, akkor tönkreteszi őket, és a balliberális erőket támogatva juttatja képviselői székhez homokos fiacskáját. Bár a hírt több forrásunk megerősítette, a magunk részéről alig tudjuk elhinni a hallottakat. Hogyan fordulhat elő, hogy az Orbán-kormánytól mindenféle kinevezéssel és megbízással rendelkező fideszes oligarcha a politikai ellenfeleit szándékozik támogatni? Ekkora az anarchia és a „demokrácia” a Fideszben?

Ungár párttársaihoz hasonlóan betegesen gyűlöli Putyint és Oroszországot. Szerinte az orosz gazdaság ereje a hollandéval vetekszik. Rossz belegondolni: mi lenne, ha ennyire primitív, a világot és a tényeket nem ismerő emberek kerülnének döntési helyzetbe?

A magyar jövő egyik nagy kérdése, hogy a Schmidt-Ungár-féle családok rendkívül káros tevékenységét mikor és mennyire sikerül visszaszorítani - vagy inkább leállítani.

Székely Árpád





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából