Ugrás a cikkhez
Reklám

Eredményt hirdettek a zánkai Erzsébet-tábor felújítására kiírt közbeszerzésen, a Mészáros-gyerekek cége vezette konzorcium lett a győztes – 57 százalékos áremelkedés mellett.

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. (Beatrix, Ágnes, ifj. Lőrinc) és a Szabadics Közmű Zrt. konzorciuma nyerte a zánkai Erzsébet-tábor felújítására kiírt közbeszerzést – az eredményről szóló hirdetmény megjelent az uniós közbeszerzési értesítőben.

A felújításra az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány eredetileg 10,7 milliárdot szánt, a győztes konzorcium 16,8 milliárdért vitte el a megbízást.



Mészáros Lőrinc gyerekei, a Fejér-B.Á.L. Zrt. tulajdonosai: ifj. Mészáros Lőrinc, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix (fotó: feol.hu)

A tender eredményéről az ajánlatok elbírálását összegző dokumentum alapján a Magyar Hang már beszámolt, azonban a beszerzés lezárása csak most vált hivatalossá. A konzorcium ezzel el is viszi a kormány által az Erzsébet-alapítványnak a felújításra adott 26 milliárd forint kétharmadát, úgy, hogy a második ütemben előírt, az új infrastruktúra működtetéséhez nélkülözhetetlen újabb többmilliárdos közbeszerzést még meg sem hirdették.

Úgy tűnik, Zánka az elsődleges fontosságú, a közbeszerzésnek a fonyódligeti tábor felújítására kiírt része ugyanis eredménytelen lett, itt a teljes tábort le kellene bontani és újjáépíteni.

A fonyódligeti részre három jelentkező volt egyébként: a West Hungária Bau, a ZÁÉV és a Strabag. A zánkai megbízásért a Strabag volt még versenyben.

(HVG)

Kapcsolódó: Kicsit megcsúszott, kicsit drágább lett, de legalább Mészáros Lőrinc gyerekei is jóllaktak a Nemzeti Lovarda felújításán





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából