Ugrás a cikkhez
Reklám

Kicsit megcsúszott, kicsit drágább lett, de végre elkészült a Nemzeti Lovarda felújítása. Illusztris vendégsereg avatta föl.

Pótmunkák miatt több mint 300 millió forinttal lesz drágább a budapesti Keleti pályaudvar mellett található Nemzeti Lovarda területén található épületek átalakítása, bővítése, illetve újak építése – derült ki tavaly szeptemberben a Közbeszerzési Értesítőből.

A létesítmény felújítását az eredetileg becsült 1,8 milliárd forint helyett 2,547 milliárdért vállalta el két cég, a West-Hungária Bau Kft. – amely a Várkert Bazáron is dolgozott –, valamint a felcsúti polgármester gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium.

A beruházás költsége így tavaly 2,868 milliárdra emelkedett.



Mészáros Lőrinc gyerekei, a Fejér-B.Á.L. Zrt. tulajdonosai: ifj. Mészáros Lőrinc, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix (fotó: feol.hu)

A pótmunkák között szerepel a többi között víztározó és szerelőakna-, illetve útépítés, valamint növénytelepítés is.

Az új Nemzeti Lovarda a hagyományőrző szerepe mellett multifunkcionális lesz, több lovas szakágnak otthont ad, emellett nyit is: rendezvény- és oktatási központként is működik majd, valamint ideköltözhet a lovas színház. Kis Péter építész arról beszélt még 2013-ban (vagyis jóval az eredetileg 2015-re tervezett átadás előtt): a legfontosabb céljuk a tervezéskor az volt, hogy a lovarda egykori bejáratát visszaállítsák, ezzel "nyissanak a város felé", valamint a versenyhelyszínek mellett megteremtsék az egykori klubélet tereit is.

(HVG)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából