Ugrás a cikkhez
Reklám

Matricák és szórólapok osztogatásával tiltakozott a Mi Hazánk Mozgalom kedden Budapesten, a Sziget Fesztivál bejáratánál a Coca-Cola devianciát népszerűsítő kampánya ellen. A társaság külön a fesztiválra készített, szivárványszínű címkés palackokban árusítja üdítőit.Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index

Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese az akció alkalmából tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: továbbra is tiltakoznak a Coca-Cola kampánya ellen.

Véleményük szerint a kialakult helyzetért nemcsak a cég felelős, hanem az álszent és farizeus politikát folytató kormány is, amely elsőként éppen a Coca-Colával kötött stratégiai megállapodást, amely a többi közt lehetővé teszi a cég számára akár az adójogszabályok előzetes véleményezését is. Különösen felháborító, hogy egy olyan cég a magyar kormány stratégiai partnere, amely a világ legnagyobb műanyagszennyezője – mondta a politikus.

Úgy vélekedett: ha a kormány komolyan venné a homoszexuális propaganda visszaszorítását, akkor volna rá lehetősége, például a stratégiai megállapodásban szereplő kedvezmények visszavonásával.Fotó: Tuba Zoltán/Origó

Szerinte a Coca-Colának sokkal inkább olyan kampányokat kellene folytatnia, amelyek az egészségmegóvást szolgálják. A Mi Hazánk azt üzeni a cég vezetőinek, hogy az azonos nemű párokat ábrázoló plakátokat otthon, a négy fal között nézegessék – fűzte hozzá a politikus.

"Mi addig ütjük a kólát, amíg meleg, és kitartunk a bojkott mellett" – fogalmazott Dúró Dóra. A szórólapokon a párt arra szólítja fel a fesztiválozókat, hogy bojkottálják a Coca-Cola termékeit, közölte az MTI.

Videón a sajtótájékoztató:

Frissítés: íme a Mi Hazánk Ifjainak szórólapjai és matricái:Mint az ifjak a Patrióta.infón írják,

nem a pozitív fogadtatás volt a jellemző, a betépett liberális hippik általában alpári beszólogatással reagáltak a szórólap tartalmára. Ők annyira nem foglalkoznak a jövő generációjával és annak egészséges fejlődésével, maximum a fű legalizálásáért szoktak kiállni, vagy előfordul, hogy a Föld megmentéséért szerveznek tüntetéseket, amik után szétdobálják a sörösdobozokat.

Körülbelül tíz perc szórólapozás után a Sziget biztonsági szolgálata távozásra szólította fel a mozgalom tagjait, elmondásuk szerint a fesztiválon semmilyen politikai megnyilvánulásnak nincsen helye. Arra a kérdésre, hogy a Coca-Cola devianciát hirdető plakátjai mennyire politikai tartalmúak, nem foglaltak állást a fesztivált védő biztonságiak, de egy pár másodpercig azért elgondolkodtak a kettős mércén.

Összefoglaló videó az akcióról:

Korábban írtuk: A Mi Hazánk Mozgalom tagjai eltorlaszolták a dunaharaszti Coca-Cola-üzem főbejáratát

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából