Ugrás a cikkhez
Reklám

Fertőző májgyulladásban betegedtek meg többen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagydoboson - közölte az ATV. Emiatt ingyenes védőoltást kaphatnak (értsd: nekik ingyenes, a mi adónkból, azért, mert nem képesek az udvarra szarás után kezet mosni - a szerk.) az 1 és 23 év közötti helyiek.



Illusztráció

A polgármester 11 fertőzöttről tud, a megyei Kormányhivatal viszont csak annyit közölt, hogy vizsgálat folyik. Azt nem tudni, hogy hányan kaphatták el a betegséget, hiszen akár két hónap is lehet a lappangási idő.

Ilyen cigánytájékoztatókban lakossági tájékoztatókban magyarázzák el azt, amit a hírben megszólaló hölgy szerint mindenki tud - azt a saját testi épsége védelmében inkább nem említette, kik képezik a kivételeket.







A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagydoboson egyelőre csak az a biztos, hogy többen is megbetegedtek fertőző májgyulladásban. A falu polgármestere szabadságon van, a kormányhivatal illetékesei pedig azon túl, hogy elrendelték a vizsgálatot, részleteket nem árultak el. A közforgalmú helyekre azonban már kikerültek a fertőtlenítő kézmosók, abban a reményben, hogy használják is őket...

Frissítés: olvasónk levele:

Tisztelt Kurucok!

A cikk sajnos teljesen valós dolgokat ír le. Ami még elszomorítóbb, az az a tény, hogy nem csupán Szabolcsban létezik az említett állapot.

A lakóhelyemhez közeli borsodi falu általános iskolájában dolgoztam egy ideig. Az iskolában mindegyik osztályban szinte csak cigánypurdék vannak. A magyar gyermek ritka, mint a fehér holló.

Személyesen is volt "szerencsém" megtapasztalni az eltérő kultúrát a cikkben említett vonatkozásban is. A purdék nagy többsége nem tudja, mire való a vécécsésze. Többször hallottam a takarítónőket panaszkodni, hogy a vécécsésze elől vagy mellől kellett feltakarítaniuk a nagy kupac ürüléket, miközben a vécé papírral volt teletömve.

Ebben az iskolában történt meg az az eset is, hogy csótányok jelentek meg. A kihívott szakemberek többször átvizsgálták az iskola épületét, de nem tudták megállapítani, honnan jöhetnek a csótányok. Egy idő után arra figyeltek fel, hogy a csótányok mindig egy bizonyos tanteremben kezdenek el terjedni. Kiderült, hogy az egyik purdé táskájából másztak elő eme kellemetlen állatok: otthonról importálta a csótányokat az iskolába.

Évekkel ezelőtt együtt dolgoztam abaúji ÁNTSZ-esekkel, akik szinte hetente kijártak több faluba is, mivel a hepatitis rendre felütötte a fejét.

Az erőtartalékok felzárkóztatására szánt milliárdokat arra kellene fordítani, hogy hópihék rajzolgatása helyett az együttélés és a higiénia alapvető szabályait tanítsák meg nekik.

Nagyon helyes, hogy a Kuruc.info foglalkozik a témával. Nekem is az a határozott véleményem, hogy az ilyen dolgokról beszélni kell. Az agyonhallgatás, a szőnyeg alá söprés teljesen értelmetlen. Attól, hogy nem beszélünk ezekről a problémákról, azok meg nagyon is léteznek, és maguktól nem fognak csak úgy megoldódni.

Tisztelettel,

egy hűséges olvasójuk





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából