Ugrás a cikkhez
Reklám

A két magyargyűlölő szlovák mellett ül majd az EP-ben a Jobbik Brüsszelbe menekült elnökhelyettese, míg a német viccpárt képviselője két széket kihagy közte és Gyöngyösi Márton között, annyira vállalhatatlan mindenkinek (702-es szék, a kép jobb szélén).

Gyöngyösi hiába pártja külügyi vezetője 8 éve, azt mondja most, azért nem tudott semelyik frakcióhoz csatlakozni, mert nem volt ideje kapcsolatokat építeni. "Az Európai Néppárt egy monstrum, ahol a Fidesz miatt nincs mozgástér. Talán, ha Manfred Weber megszabadulna tőlük, akkor próbálkoznék" – mondta, de ez hazugság: már próbálkoztak, a Néppárt pedig azt üzente, nem tudják, mit szívnak a jobbikosok.

Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójához szeretne csatlakozni - ez volt a legutóbbi hazugsága, miközben nem is tudnak az állítólagos szándékáról azok, akikhez be szeretne ülni. Nem is reális, hogy bevegyék a listázós beszéde miatt leprásként kezelt Gyöngyösit, hiszen nem is szorul rá az ECR-frakció, hogy bevegyék: képviselőjük van 15 országból (7 kell), 62 képviselőjük van (25 kell), plusz egy képviselővel sem nőne a súlyuk, nem kapnának több helyet, nem előznének meg más frakciót, és ugyanez igaz lenne a brexit után is...

Jellemző Gyöngyösi alkalmatlanságára és nulla befolyására, hogy a korábban EP-képviselettel egyáltalán nem rendelkező holland Fórum a Demokráciáért (FvD), a spanyol Vox és a Görög Megoldás (EL) is meg tudott állapodni az ECR-rel, míg Gyöngyösi nem, holott pl. a Görög Megoldásnak is csak egyetlen EP-képviselője van.

(Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából