Ugrás a cikkhez
Reklám

Az RTL Klub jogellenesen próbálta cenzúrázni a Mi Hazánk európai parlamenti (EP-) választásra készült kampányfilmjét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozata alapján – mondta Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Az országgyűlési képviselő kifejtette, az NVB egyértelműen kimondta, a választási eljárásról szóló törvény megsértésének számít, hogy a csatorna politikai reklámjuk tartalmának megváltoztatását kérte. Az RTL Klubnak tehát mérlegelés nélkül, a „cigánybűnözés” szó kisípolása nélkül is közzé kellett volna tennie a Mi Hazánk hirdetését – tette hozzá.
Dúró Dóra elmondta továbbá, kérdéseikre adott válaszában a Facebook közölte, a napokban tudatosan törölte a Mi Hazánk elnökének, Toroczkai Lászlónak 207 ezer követővel rendelkező hivatalos oldalát, magyarázatot ugyanakkor nem mellékeltek.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, mindezt az RTL Klub által elkövetettnél is súlyosabb, akár a választás kimenetelére is befolyással bíró törvénytelenségnek tartják, ezért úgy gondolják, a magyar államnak is fel kell lépnie a Facebookkal szemben.

A Mi Hazánk elnökhelyettese kérdésre válaszolva kijelentette, a jövő héten törvényes keretek között kívánják megtartani Törökszentmiklósra tervezett demonstrációjukat.

(MTI)

Frissítés: Megjelent a Mi Hazánk kapcsolódó kampányfilmje

Kapcsolódó:

- A Jobbik pártigazgatójával szervezi a baloldal a Mi Hazánk tüntetésének megzavarását

- Az RTL Klub nézői megtudhatták, hogy a Mi Hazánk megfékezné a c************t

- Tudomásul vette a rendőrség a törökszentmiklósi tüntetést, a vonulásról a bíróság dönt

- Továbbvinni a Magyar Gárda szellemiségét - Toroczkai bemutatta az új önvédelmi szervezetet

- Szórakozásból magyart verni szabad, de tüntetni ellene tilos: a "rend"őrség betiltotta a Mi Hazánk felvonulását

- Így veri szét szórakozásból az ártatlan, mit sem sejtő magyar embereket büntetlenül a cigány a "Jobbik fővárosában"

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából