Ugrás a cikkhez
Reklám

Jogerős ítéletet hozott csütörtökön K., azaz Kálmán Szilvia, a Dózsa György úti balesetben érintett M., azaz Molnár Richárd barátnője ügyében a bíróság, amely szerint a nő 312 óra fizikai munkát kapott.

2017 júliusában megjelent egy videó az Instagramon, amelyen az látható, hogy egy fiatal nő szitkozódva nekiesik egy másiknak, több ember előtt veri a XIII. kerületben. Az csak ezután derült ki, hogy a verekedő nő Kálmán Szilvia.

A vádirat szerint Kálmán megtudta, hogy a nő lefeküdt a barátjával, ezért egy barátnőjével együtt a lakására mentek, hogy bosszút álljanak.



Kálmán Szilvia (j.) és a felvételt készítő bűnsegéd

Kálmán Szilvia ellen végül rongálás, garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége, valamint személyes adattal visszaélés vétsége miatt emeltek vádat, a barátnője ellen bűnsegédként elkövetett garázdaság, könnyű testéi sértés és személyes adattal való visszaélés miatt.

A bíróság tárgyalás nélkül, már tavaly el is rendelte a büntetésüket, Kálmán azonban azt nem fogadta el, azt kérte, hogy ügyében mégis legyen tárgyalás. Ennek lett vége most csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol Kálmán a lap tudósítása szerint beismerte bűnösségét, és "megbánta a tettét".




A nő ügyvédje azt kérte, hogy Kálmánt pénzbírság megfizetésére ítéljék inkább a közérdekű munka helyett. Ez azonban nem így lett: a bíró szerint "K." Szilvia bűnös mind a négy vádpontban, ezért ugyanúgy 312 óra közérdekű munkára ítéli, mint korábban, és fizikai munkát köteles végezni. A lap szerint ha mindezt önhibájából nem végzi el, akkor fogház fokozatú börtönbe kell vonulnia (legfeljebb 78 napra, attól függ, mennyit munkát nem végzett el).




A bíró indoklásában azt mondta, a nő gátlástalanul, a nyílt utcán, járókelők szeme láttára követett el garázdaságot és testi sértést, ráadásul célja is volt, hogy ezt minél többen lássák. A korábbinál súlyosabb büntetést nem szabhat ki, de azt enyhíteni sem áll módjában.




Az ítélet kiszabásakor a bíró úgy fogalmazott, "a büntetés egyik célja épp a prevenció, a vádlott visszatartása a hasonló cselekményektől. Ez hatékonyabban biztosítható közérdekű munkával az amúgy jó anyagi körülmények között élő vádlott esetében, mint a pénzbüntetés kiszabásával. Ennek a büntető voltát K. jobban fogja érezni, mint a pénzbüntetését."

(HVG - 444 korrigálva)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából