Ugrás a cikkhez
Reklám

Folyamatosan költöznek ki a magyarok Németországba, tíz év alatt több mint háromszorosára növekedett a kint élők száma - írja a német statisztikai hivatal, a Destatis adatai alapján a G7.hu. A hivatalos adatok szerint 2017 végén több mint 207 ezer magyar élt Németországban.

Ennél pedig valószínűleg még többen is vannak, mert a Destatis csak azokról a külföldi állampolgárokról tud adatokat közölni, akik német lakcímre vannak bejelentve. Ez azt jelenti, hogy arról, akik mondjuk egy magyar cég kiküldött dolgozójaként van Németországban, esetleg szürkén vagy feketén dolgozik odakint, azokról nincs adat.

Az viszont a hivatalos adatokból is kiderül, hogy nincs megállás a "németországi" magyarok számának növekedésében. 2017-ben 15 ezerrel nőtt a számuk, ami azért messze van a 2013-as csúcstól, a 28 ezertől, de 576 fővel több, mint ahányan 2016-ban költöztek ki.

Az, hogy 207 ezer magyar él kint, azt jelenti, hogy minden 51. bevándorló magyar Németországban. A lakosságnak viszont így is csak nagyon elenyésző részét, 0,3 százalékát teszik ki.

A városok közül Berlinben él a legtöbb magyar, ha viszont a városok környékét is nézzük, akkor München a legnépszerűbb célpont: a bajor fővárosban 8585, München járásban pedig még 3125 magyar lakik. Egész Bajorországban 73 ezer magyar él, a kint lakók 35 százaléka, ezzel ez a legmagyarabb német tartomány. A második legnépszerűbb a szintén dél-német Baden-Württenberg, ahol a magyarok 24 százaléka lakik, a harmadik pedig Észak-Rajna-Vesztfália 11 százalékkal.

(Index nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából