Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem hiába mondta Mészáros Lőrinc másfél éve, hogy ügyesebb, mint a Facebook-alapító Mark Zuckerberg: a Konzum Nyrt. felívelésére nehéz más kifejezést találni a gazdasági csodánál.

Rekordfélévet zárt a májusban bevallottan is Mészáros Lőrinc és családja nevére került Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.




A társaság vasárnap tette közzé a tőzsde honlapján 2018-as első féléve eredményadatait: a cégcsoport saját tőkéje januártól júniusig eszerint meredeken ívelt felfelé, június végén már meghaladta az 58 milliárd forintot.

A jelentés szerint a Konzum Nyrt 11,33 milliárd forint feletti árbevételt, 2,45 milliárd forintos adózás előtti eredményt, és közel 2,29 milliárdos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) ért el.

A csoport legnagyobb bevételét a múlt félévben kibővített (Hunguest Hotelst és Balatontouristot is magában foglaló) turisztikai portfólió hozta, amelynek első félévi adózott eredménye közel 1,453 milliárd forint volt.

A cégcsoport saját tőkéje a 2016. december végi 600 millióról 2017 végére (2017 áprilisában vásárolták be magukat Mészárosék - a szerk.) 40,848 milliárdra, 2018 június végére pedig 58,319 milliárd forintra növekedett, 2018 második félévére pedig még tovább: 68,356 milliárd forintra növeli majd a saját tőkéjét.

(HVG)

Kapcsolódó:

- A NER kemény magja lassan felvállalja, amije van

- Igaza volt Mészárosnak: nem lehet összeszámolni a vagyonát - de már biztos, hogy ő az ország leggazdagabb embere

- Naponta 438 millió - Orbán gázszerelője már a második leggazdagabb magyar, 160 milliárddal növelte vagyonát





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából