Ugrás a cikkhez
Reklám

A Konzum a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán tette közzé, hogy a cég közvetlen és közvetett módon 30 százalékos tulajdonában álló Konzum Management Kft. által 76 százalékban tulajdonolt BLT Group Zrt. szerdán megvásárolta a Balatontourist Kft., a Balatontourist Camping Kft. és a Balatontourist Füred Club Camping Kft. üzletrészeinek a 100 százalékát.

Mészáros Lőrinc február végén magánszemélyként vette meg a Konzum Nyrt. 19,6 százalékos részvénycsomagját. Az Mfor.hu emlékeztet, a vétel után a felcsúti polgármester tulajdonostársával Jászai Gellérttel kivásárolta a korábbi nagytulajdonos Forlev Kft.-t. Mészáros közel 20 százalékos részesedése mellett Jászainak 10 százalék feletti tulajdona van. A cégtulajdonosok a Konzum PE Magántőkealapon keresztül felvásárlási ajánlatot is tettek, így további 45 százalékos tulajdont szerezhetnek az általuk irányított vállalatban.

A Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül. A társaság saját tevékenységéből származó árbevétele 2016-ban meghaladta az 1,7 milliárd forintot.

A veszprémi központú 66 éves Balatontourist kínálatában 5200 kempinghely, 500 bungaló és 200 mobilház, illetve bérbe vehető lakókocsik és sátrak szerepelnek.

Tavaly a saját üzemeltetésben működő szálláshelyein 183 ezer vendég fordult meg, akik több mint 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a tó körüli kempingekben. Az elmúlt évben a vendégforgalom közel kétharmadát a belföldi vendégek adták, a külföldiek közül elsősorban a német, holland, dán és lengyel turisták keresték a szállásadó vállalat balatoni kínálatát.

A Balatontourist három önkormányzati tulajdonú, továbbá kilenc magántulajdonban lévő kempinget üzemeltet a tó körül. A társaság alkalmazottainak száma 59.

Demján egyik cége körül sertepertél Mészáros

A 24.hu úgy tudja, a felcsúti polgármester megjelent Demján Sándor borászati cége körül is. A Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. érdekeltségébe tartozó két ingatlant vásárolta meg – erősítette meg a portálnak Kovács Attila, a borászati cég vezérigazgatója, aki szerint a vétel a borászati üzemeket nem érintett. A Búzakalász 66 ügyvezetője, Mészáros Beatrix nem cáfolta az értesülést, és azt is megüzente a portálnak, hogy heteken belül a cégadatbázisban a nyilvános üzleti adatok is megjelennek. A felek nem tudatták, hogy pontosan mit takar a két eladott ingatlan, de a Demján-féle cég első válasza egyértelműen arra engedett következtetni, hogy szőlőültetvényeket érinthet az egyezség, de ezt később tagadták.

(MNO)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából