Ugrás a cikkhez
Reklám

A nyilvánosság teljes kizárásával, titkos helyszínen tartott megbeszélésen Volner a frakciótagok előtt vonta felelősségre Vonát, azt tudakolva, hogy milyen alapon tart nekik eligazítást, hiszen hónapokkal korábban bejelentette: kivonul a közéletből és a pártpolitikából is - írja informátoraira hivatkozva a Figyelő. Értesüléseink szerint igaz a hír, sőt, többen is kritizálták Vonát a frakcióülésen.



Korábbi MTI-fotó

Vona annyira rossz néven vette a kérdést, hogy kiabálva kelt ki Volner ellen, aki szerinte a kormánypárt beépített ügynöke, és az a megbízatása, hogy újabb pártszakadást idézzen elő a Jobbikban.

A vitából olyan heves veszekedés alakult ki, hogy Vona végül még aznap délután - az előre leszervezett programtól eltérően - visszautazott Budapestre, és így nem vett részt a frakció esti borospince-látogatásán, illetve a késő éjszakába nyúló bulin sem.

Kapna ajánlást a Mi Hazánkba

Úgy tudjuk, Volner János többször is fogalmazott meg kritikát Vonával szemben, igaz, "fegyelmezett katona" lévén, csak belső körben. Azt azonban utólag elárulta, hogy ő más irányba vitte volna a Jobbikot, és később is voltak olyan kijelentései, amelyek különvéleménynek számítottak a hivatalos pártállásponttól eltérően, alább a kapcsolódó anyagok között olvasható ezek közül néhány.

Novák Előd nemrég egy újságírói kérdésre azt nyilatkozta, szolidaritással figyeli Volner szélmalomharcát, ugyanakkor ha csatlakozni szeretne a Mi Hazánk Mozgalomhoz, Árgyelán János pártigazgatóhoz hasonlóan ő is adna ajánlást neki, szívesen folytatná vele a közös munkát újra egy mozgalomban.

Arra a felvetésre, hogy Volner azt mondta, legfeljebb elzavarni lehet a Jobbikból, Novák így reagált:

Ha fogadnánk, nagy tétet tennék arra, hogy a Jobbikban nincs jövője, és valóban elzavarják onnan. Volner Jánosnak azt kell tennie, amit a lelkiismerete diktál. Ha ez azzal jár, hogy Dúró Dóra sorsára jut, szerintem azt is kész vállalni.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

- Volner: biztos vagyok Vona visszatérésében, Sneider azért lett elnök, mert vele volt a legbizalmibb a viszonya

- Volner: tovább kell vinnünk, ám közben meg is kell haladnunk Vona Gábor örökségét

- Volner szerint Vona "az egész 21. századi ellenzék vezérének a szerepére fog bejelentkezni"

- Volner: Vona megtanulta Orbántól, hogy nem szabad elhasználódni; a Jobbik béna kacsaként viselkedik





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából